Bagt havregrød med blåbær og hindbær

bagt havregrød

Bagt havregrød med bær. Har I prøvet at bage jeres havregrød? Jeg har længe gået at overveje at lave denne type grød, men jeg fik det først afprøvet for et par dage siden. Grøden er virkelig nem at lave og passer sig selv i ovnen, mens man kan gøre sig klar imens. Jeg lavede den en weekend, men tænker at man nemt kan lave den en hverdag, imens man går i bad.

Jeg har valgt at lave min bagte havregrød rimelig basic, men jeg tænker at man sikkert sagtens kan bruge andre typer gryn, krydderier og bær. Jeg har tilsat kardemomme og kanel, samt tilsat frosne blåbær og frosne hindbær.
bagt havregrød

Herunder får I opskriften på min bagt havregrød. Forvent ikke at den er sød som kage, men istedet er en nem og lækker form for morgenmad, som vi spiste med skyr. Vi spiste også pandekager til, så vi kunne ikke spises det hele – men jeg vil skyde portionen til at række til 2 personer, måske flere hvis man spiser godt med skyr til. Hvis du er mere til almindelige typer grød, så kan jeg anbefale min mættende grød: Min yndlings havregrød eller en helt anden type grød: Raw boghvede-cashew grød, med cashewnødder.

★BAGT HAVREGRØD MED BLÅBÆR OG HINDBÆR (2 PERSONER) ★

3 dl havregryn (du kan bruge både fine og grove)

2 æg

1 spsk. kokosolie, smeltet eller blødt

1 tsk. kanel

1 spsk. sirup / honning

1/2 tsk. salt

1/2 tsk. kardemomme

2 dl mælk

100 g frosne bær

Fremgangsmåde:

  1. I en skål blandes havregryn, æg, kokosolie, kanel, sirup, salt, kardemomme og mælk.
  2. Rør det godt sammen.
  3. Tilsæt de frosne bær og rør lidt rundt, så de er fordelt i dejen. Gem lidt til at toppe grøden med.
  4. Kommes i en form eller et ildfast fad.
  5. Bages ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 30 minutter.
  6. Spises med en klat skyr til.
  7. Velbekomme!

bagt havregrød

Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*