Hytteostpostej..

af Stinna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Første billede er en smule misvisende mht. antal æg osv, da jeg lavede flere portioner. Hytteostpostejen er bedst at lave dagen før, da den ikke rigtigt smager af noget den dag den er bagt. Jeg spiser min kold.

Opskriften er fra arla’s hjemmeside, dog har jeg lavet en smule om.

Min opskrift på 1 hytteostpostej er her:

2 æg

100g mandler

½ knoldselleri

2 spsk boghvedemel

4 løg

450g hytteost

godt med salt og peber

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Knoldselleriet hakkes lidt groft og blandes med hytteost, hakkede løg og hakkede mandler. Alle ingredienserne må gerne være grove. Kom herefter æg i og rør rundt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herefter kommes der 2 spsk boghvedemel i og ‘farsen’ krydres med salt og peber. ‘Farsen’ kommes nu i et ovnfast fad (5x20x20 cm ..).

Bages til den er brun ovenpå. Dette er ved 225 grader i ca. 50 minutter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til jul spiser jeg hytteostpostejen med brunede kartofler, brun sovs og rødkålssalat. Salaten kommer på bloggen en af dagene. Jeg glemte at tage billeder af min færdige tallerken, men opskriften på brun sovs kommer her:

Brun sovs (1-2 personer). Opskriften er lavet på slum, men tror forholdene er sådan her:

2 løg

en god klat smør

peber

1 spsk tomatpure

3 laurbærblade

2 dl fløde ( måske 3..)

1 tsk. ribsgele

1-2 tsk. soya (jeg brugte tamari)

1 øko grøntsagsbouillon

Løgene hakkes og brunes i smør. Dette tager noget tid, men hold ud – det er denne brune farve der gør sovsen gylden.

Efter at løgene er brunede kommes peber i. Nu kommes der tomatpure i som også svitses. Herefter kommes der fløde i og laurbærblade. Herefter kommes der ribsgele i. Soya og boullion kommes i til sidst og herefter varmes sovsen på svag varme :-)

foto (47)

Jeg beklager det dårlige iphone billede ..

Print Friendly, PDF & Email