Grove knækbrød og ærtedip…

af Stinna



DSC04057

Jer der følger mig på instagram, har allerede set disse knækbrød med ærtedip til. Denne snack blev lavet i sidste uge, hvor jeg havde en sød veninde på besøg. Min veninde har ændret livsstil, så jeg elsker at skulle lave lækker og sund mad med hende. Til aftensmad fik vi denne gulerodssuppe.

Jeg er startet i praktik (jeg læser til sygeplejerske). Jeg er nu igennem første uge og jeg er simpelthen så glad. Jeg elsker at være på afdelingen og får virkelig lært en masse. Dette betyder også, at jeg er helt vanvittigt træt når jeg så er hjemme igen. Derfor har jeg brugt de sidste aftener på sofaen, hvor jeg har fået skyr med müsli til aftensmad. Jeg håber dog, at jeg kan få sovet en masse i weekenden og forhåbentligt få lavet lækker mad og forberede lækre sunde madpakker.

Opskriften på knækbrød og ærtedip får I her.

Knækbrød ( 1 plade):

1 dl solsikkekerner

1 dl hørfrø

1 dl sesamfrø

1 dl græskarkerner

½ dl olie (jeg bruger olivenolie)

1 dl vand

2 dl grahamsmel

salt (½-1 tsk)

  1. Bland alle ingredienserne i en skål.
  2. Kom dejen på en bageplade med bagepapir på. Ovenpå kommes endnu et stykke bagepapir og dejen trykkes flad. Fjern bagepapiret.
  3. Når dejen er helt smurt ud, skæres dejen i knækbrøds-størrelse.
  4. Bages ved 160 grader* ca. 40 minutter. Jeg husker ikke helt tiden, men til de er gyldne og sprøde.

* de 160 grader bager jeg oftest ved, når jeg bager med kerner og nødder. Jeg har læst, at man på denne måde ikke ødelægger de gode fedtstoffer.

Ærtedip:

jeg har også en opskrift her.

200g frosne ærter

1 tsk citronsaft

salt og peber

1 fed hvidløg

2 dl creme fraise / skyr

  1. Hæld kogende vand over ærterne.
  2. Efter et par minutter hældes vandet fra og ærterne blendes med resten af ingredienserne.

Velbekomme!

DSC04029

DSC04060

Print Friendly, PDF & Email