Vegansk pesto med basilikum og persille – uden ost

vegansk pesto

Vegansk pesto med basilikum, persille og gærflager.

I tre måneder undgik jeg helt mælkeprodukter, fordi jeg skulle udredes for fødevareallergi – blandet andet glutenallergi og mælkeallergi.  Derfor fik jeg i den periode lavet denne pesto, som er lavet uden mælkeprodukter og er derfor en helt vegansk pesto.

Normalt kommer man parmesanost i en pesto. Men da denne pesto er vegansk er der stedet for parmesan,  kommet tørrede gærflager i denne pesto. Det lyder måske meget specielt, men det smager lidt som ost.Hvis du godt kan tåle mælkeprodukter, så kom bare parmesan i istedet.

Hvis du ikke kender til gærflager og synes det lyder lidt specielt, så kan jeg altså anbefale dig at prøve det. Da jeg for nogle år siden arbejdede på en rawfood café brugte vi det i mange af vores retter, netop for at give den lidt ostede smag. Der er ikke tale om normal gær som man køber på køl i supermarkedet, men derimod tørret gær med umamismag.

Jeg laver ofte pesto med mandler istedet for pinjekerner, som man oftest bruger i en grøn pesto. Jeg er på SU og synes det bliver en dyr portion vegansk pesto, hvis jeg skal komme en hel håndfuld pinjekerner i – og så er det heldigt, at der også smager skønt med mandler i!


★ VEGANSK PESTO MED BASILIKUM OG PERSILLE – UDEN OST★

2 håndfulde bredbladet persille

1 håndfuld basilikum

1 håndfuld mandler / pinjekerner

½ dl olie

½ dl vand

1-2 spsk citron

salt

1 fed hvidløg

1 tsk gærflager

Fremgangsmåde:

  1. Først skal alle ingredienserne blendes sammen. Jeg har brugt min minihakker. Normalt blender jeg ikke pestoen helt fint, da jeg godt kan lide at der er lidt struktur.
  2. Smag til med salt og citron.
  3. Opbevares på køl – kan ca. holde 1 uge.

vegansk pesto

 

Print Friendly

6 kommentar

  1. Hej Stinna :-)
    Hvor køber du gærflager henne?
    Mvh. Marie

  2. Vandet ødelagde min pesto. Jeg forstår ikke, at der skal vand i :( Det bliver jo helt tyndt og slet ikke som almindelig pesto.

  3. Gertrud

    Dejlig opskrift.
    Jeg brugte ikke gærflager og puttede 1 tsk. Peanutbutter i.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*