Soltørret tomat-spread ( vegansk pålæg)

vegansk-pålæg-3

Så blev det mandag og det er igen tid til madpakker. I går da jeg skulle smøre min madpakke, havde jeg intet at tage med. Jeg har længe gerne ville prøve at lave vegetarisk /vegansk pålæg selv, så da jeg spottede soltørrede tomater gik jeg straks i gang.

Du kan bruge de kerner/frø og krydderier du lige ønsker. Jeg er vild med kombinationen af soltørret tomat og rosmarin, men måske oregano også kunne være lækkert. Jeg spiser det på brød, men det er sikkers også lækkert som dip til grøntsagsstænger.


 

 SOLTØRRET-TOMAT SPREAD  (1 LILLE GLAS) 

½ dl sesamfrø

½ dl soltørrede tomater (i olie)

1 spsk olie

lidt salt + peber

½ tsk tørret rosmarin

1 lille håndfuld frisk basilikum

Fremgangsmåde:

  1. Blend sesamfrø, tomater, olie, rosmarin og frisk basilikum.
  2. Smag til med salt og peber.
  3. Hvis man ønsker en mere ensartet spread, så kan sesamfrø ligges i blød i vand inden.
  4. Opbevares på køl.

vegansk-pålæg-2
vegansk-pålæg

REGI: Tallerken fra Broste Copenhagen.

Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*