Min bedste opskrift på guacamole

guacamole

Verdens bedste pålæg til rugbrød er ifølge  mig avocado! Jeg elsker især at lave en krydret guacamole og spise det på en ristet rugbrød. I denne version har jeg tilsat lidt soltørrede tomater og spist maden med de fineste basilikumblade – som jeg helt selv har dyrket!

Som jeg skrev i dette indlæg, har jeg i år sået krydderurter for første gang. Jeg har indtil videre mest held med basilikum og oregano, hvorimod rosmarin og timian er virkelig langsomme (måske de slet ikke kommer op?). Men det er virkelig et hyggeligt projekt og virkelig lækkert altid at have friske krydderurter. Lige nu har jeg virkelig mange, så jeg har både krydderurter på min altan og i min vindueskarm.

Nå, men det skulle ikke kun handle om mine krydderurter. Istedet skal det handle om den bedste avocadomad, som ifølge mig er med guacamole. Da jeg boede hjemme lavede min mor altid den lækreste guacamole og vi fik det ofte som dip eller på rugbrød, så det er altså blevet min favoritmad. Hvis du endnu ikke har prøvet at komme det på rugbrød – så MÅ du prøve det. Det smager skønt og er sundt.

Min opskrift på den allerbedste guacamole er herunder. Jeg kommer altid spidskommen i min guacamole, men

 GUACAMOLE 

1 moden avocado

½-1 cm rød chili

½ dl cremefraise (eller soya-yoghurt)

½ tsk spidskommen

1 fed hvidløg

½ rødløg

1 tsk citronsaft

salt

(evt 1-2 tsk hakkede soltørrede tomater – i olie)

  1. Blend alle ingredienserne sammen. Smag til med salt og citron.
  2. Spis det på en ristet rugbrød – drys med peber og frisk basilikum.
  3. Velbekomme!

guacamole

Print Friendly

Én kommentar

  1. Pingback: Ovnbagte søde kartoffel fritter med guacamole - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*