Glutenfri bagels med hummus og romesco sauce

Da jeg bagte disse glutenfri bagels med min moster og kusine, spiste vi dem til aftensmad med fyld i. Selvom jeg ikke selv spiser glutenfri til dagligt, så synes jeg det er sjovt og udfordrende at bage glutenfri, da jeg aldrig synes at glutenfrit bagværk er specielt nemt. Disse glutenfri bagels blev dog vellykkede og især min moster var virkelig glad for, endelig at kunne spise en bagel med smør på. For ikke at spise os mætte i bagels med smør, besluttede vi os for at spise dem med hummus, avocado og romanesco. Dette fyld vil jeg gerne komme med opskrifter på i dette indlæg. 

Romescosauce var ikke noget jeg kendte til, men er en slags dressing som min moster er helt vild med. Den består af bagte peberfugter, hvidløg, chili og ristede mandler. Virkelig lækkert og skønt som dip i en sandwich.

★ GLUTENFRI BAGELS MED HUMMUS OG ROMESCO SAUCE★

Glutenfri (og mælkefri!) bagels

Hummus / kikærtedip

frisk spinat

avocado

rødløg

hvidløgsspirer

romesco sauce (opskrift herunder)

★ROMESCO SAUCE★

4 røde peberfrugter

3 fed hvidløg

1/2 rød chili

100 g mandler

1-2 spsk. citronsaft

lidt olivenolie

lidt salt

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på grillfunktion. Hvis din ovn ikke kan det, så bare over – og undervarme ved 200 grader.
  2. Kom hele peberfrugter, hvidløg og chili i ovnen og bag det, til det er mørkt udenpå (gerne lidt sort, da skrællen alligevel skal af). Det skal muligvis lige vendes lidt undervejs.
  3. Imens ristes mandlerne på en tør pande, til de er gyldne.
  4. Når peberfrugt, hvidløg og chili er færdige, skal skrællen fjernes. Dette kan gøres med en gaffel. Pil også hvidløget.
  5. Kom peberfrugt, hvidløg, chili, mandler, citronsaft, olivenolie og salt i en blender/minihakker og blend indtil det har fået en ensartet konsistens. Smag til med salt.
  6. Bruges som smørelse i sandwich.
  7. Velbekomme!









Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*