Asiatisk rissalat med mango og edamamebønner

af Stinna

Inden jeg tog afsted på ferie, lavede jeg en dag frokost til søde Julie og jeg. Som nævnt mange gange før, så er jeg jo vild med det asiatiske køkken og asiatisk mad er noget vi får ofte herhjemme. For at lave en lidt anderledes ret, lavede jeg til frokost denne asiatisk rissalat med mango og edamamebønner. Salaten er overhældt med en skøn dressing med ingefær, lime og chili.

Vi spiste som sagt salaten til frokost, men ellers kan den sagtens spises som tilbehør til aftensmad. Måske som tilbehør til friske vietnamesiske forårsruller ?

Asiatisk issalat

Ret: Salat
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna
No ratings yet

Ingredienser

  • 100 g ris jeg brugte en risblanding med sort quinoa i
  • 3 forårsløg
  • 1/2 mango
  • 2 gulerødder
  • 2 dl edamamebønner frosne

dressing:

  • 2 spsk. olivenolie
  • saft af 1 lime
  • 2 tsk. soyasauce
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1 x 1 cm frisk ingefær fintrevet
  • rød chili finthakket
  • lidt salt

topping:

  • saltede peanuts

Sådan gør du

  • Kog ris efter fremgangsmåde på posen.
  • Imens snittes forårsløg fint og kommes i en skål.
  • Skær mango i tern og kom dem i skålen. Skær gulerødder i semi-tynde stykker og kom dem i skålen.
  • Kom edamamebønner i en lille skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå i 2 minutter, hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand. Hæld vandet fra og hæld bønnerne over i den store skål.
  • Nu skal dressingen laves.  Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt rundt. Smag til med salt.
  • Når risene er kogt og kølet lidt af, blandes de i salatskålen og det hele overhældes med dressingen. Vend det hele godt samen.
  • Salaten toppes med ristede peanuts.
  • Velbekomme!

Opskriften er opgivet til 2 personer, men det er altid svært med salater. Jeg synes dog at denne var meget mættende og vi havde også en lille rest tilbage efter frokost.

6 Kommentarer

Stine 26. juli 2017 - 15:12

Hej Stinna, jeg er rigtig glad for at følge din side, da opskrifterne er meget overskuelige – både niveaumæssigt og økonomisk :-)
Jeg synes på et tidspunkt jeg læste et sted, at du ville lave en ugentlig madplan, men jeg kan ikke længere finde det. Det ville jeg personligt synes ville være SUPER fedt, da jeg har svært ved at finde vegetariske madplaner, og jeg gerne vil være bedre til at købe “smart” ind – altså en gang om ugen, hvor flere ingredienser går igen osv. Det synes jeg kan være svært som vegetar :-)
Jeg håber at jeg husker rigtigt eller, at det er noget du vil overveje at gøre på et tidspunkt!
Hilsen Stine

Reply
Stinna 31. juli 2017 - 09:27

Hej Stine,
tak fordi du følger med :-)
Jeg har allerede lavet et par madplaner og planen er, at jeg starter op her igen i august. Du kan se de tidligere planer lige her:
https://stinna.dk/category/madplan
Har du nogle ønsker til madplanen, så skriv endelig :-)

Reply
Annette 18. maj 2018 - 14:58

Det ser lækkert ud – jeg er i tvivl mht gulerødderne. Hvordan bruges de?

Reply
Stinna 18. maj 2018 - 15:42

Mange tak :) De var glemt i fremgangsmåden, det er rettet nu. De skal bare snittes i semi-tynde stykker og blandes i salaten.

Reply
Anne 7. januar 2019 - 17:09

Hej Stinna.
Jeg kunne tænke mig at få fingrene i den risblanding med quinoa – har du et tip til hvor den kan købes?
På forhånd tak.

Reply
Stinna 8. januar 2019 - 10:34

Hej Anne. Jeg mindes at jeg købte det på spot i Rema, men husker desværre ikke mærket :)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.