• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • HJEM
  • OM MIG OG BLOGGEN
  • OPSKRIFTER
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Salat
    • Aftensmad
    • Dessert
    • Drikke
    • Bagværk
    • Snacks
    • Søde snacks
  • KOGEBOG
  • NYHEDSBREV
  • TRANSLATE

Stinna

Sund madblog med vegetarretter og sunde søde sager

  • Morgenmad
  • Frokost
  • Salat
  • Aftensmad
  • Dessert
  • Drikke
  • Bagværk
  • Snacks
  • Søde snacks
  • Madplan
  • NYHEDSBREV

18. juli 2017 Frokost

Asiatisk rissalat med mango og edamamebønner

Inden jeg tog afsted på ferie, lavede jeg en dag frokost til søde Julie og jeg. Som nævnt mange gange før, så er jeg jo vild med det asiatiske køkken og asiatisk mad er noget vi får ofte herhjemme. For at lave en lidt anerledes ret, lavede jeg til frokost denne asiatisk rissalat med mango og edamamebønner. Salaten er overhældt med en skøn dressing med ingefær, lime og chili.

Vi spiste som sagt salaten til frokost, men ellers kan den sagtens spises som tilbehør til aftensmad. Måske som tilbehør til friske vietnamesiske forårsruller ?

Opskriften er opgivet til 2 personer, men det er altid svært med salater. Jeg synes dog at denne var meget mættende og vi havde også en lille rest tilbage efter frokost.

★ ASIATISK RISSALAT MED MANGO ( 2 PERSONER) ★

100g ris (jeg brugte en risblanding med sort quinoa i)

3 forårsløg

1/2 mango

2 gulerødder

2 dl edamamebønner, frosne

 

dressing:

2 spsk. olivenolie

saft af 1 lime

2 tsk. soyasauce

1 fed hvidløg, presset

1 x 1 cm frisk ingefær, fintrevet

rød chili, finthakket

lidt salt

 

topping:

saltede peanuts

Fremgangsmåde:

  1. Kog ris efter fremgangsmåde på posen.
  2. Imens snittes forårsløg fint og kommes i en skål.
  3. Skær mango i tern og kom dem i skålen.
  4. Kom edamamebønner i en lille skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå i 2 minutter, hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand. Hæld vandet fra og hæld bønnerne over i den store skål.
  5. Nu skal dressingen laves.  Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt rundt. Smag til med salt.
  6. Når risene er kogt og kølet lidt af, blandes de i salatskålen og det hele overhældes med dressingen. Vend det hele godt samen.
  7. Salaten toppes med ristede peanuts.
  8. Velbekomme!
Print Friendly, PDF & Email

Relaterede indlæg:

  • Asiatisk kålsalat med peanutbutterdressingAsiatisk kålsalat med peanutbutterdressing
  • Asiatisk quinoa salatAsiatisk quinoa salat
  • Blomkålssalat med edamamebønner og dild-dressingBlomkålssalat med edamamebønner og dild-dressing

Categories: Frokost

« Sundere chokoladetærte – med nøddebund og friske bær
Nem hverdagsmad – asiatisk one pot pasta »

Reader Interactions

Comments

  1. Stine says

    26. juli 2017 at 15:12

    Hej Stinna, jeg er rigtig glad for at følge din side, da opskrifterne er meget overskuelige – både niveaumæssigt og økonomisk :-)
    Jeg synes på et tidspunkt jeg læste et sted, at du ville lave en ugentlig madplan, men jeg kan ikke længere finde det. Det ville jeg personligt synes ville være SUPER fedt, da jeg har svært ved at finde vegetariske madplaner, og jeg gerne vil være bedre til at købe “smart” ind – altså en gang om ugen, hvor flere ingredienser går igen osv. Det synes jeg kan være svært som vegetar :-)
    Jeg håber at jeg husker rigtigt eller, at det er noget du vil overveje at gøre på et tidspunkt!
    Hilsen Stine

    Svar
    • Stinna says

      31. juli 2017 at 09:27

      Hej Stine,
      tak fordi du følger med :-)
      Jeg har allerede lavet et par madplaner og planen er, at jeg starter op her igen i august. Du kan se de tidligere planer lige her:
      http://stinna.dk/category/madplan
      Har du nogle ønsker til madplanen, så skriv endelig :-)

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

SØG

Populære indlæg

  • Kaffe smoothie - sund iceblend Kaffe smoothie – sund iceblend
  • Sunde snickers bidder Sunde snickers bidder
  • Sund banankage uden mel og sukker... Sund banankage uden mel og sukker…
  • Veggiedeller med edamamebønner - edamamedeller Veggiedeller med edamamebønner – edamamedeller
  • Spinatvafler - nemme grønne madvafler Spinatvafler – nemme grønne madvafler

Copyright© 2018 · Cookd Pro Theme by Shay Bocks