Indisk daal med græskar
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Total tid
 
Antal: 4
Ingredienser
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 50g frisk ingefær
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. garam masala (kan undlades - men jeg er vild med smagen)
  • 500g hokkaido græskar, rå
  • rød chili efter smag
  • 200g røde linser (splitlinser)
  • 5 dl vand med grøntsagsboullion
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt efter smag
  • serveres med ris
  • peanuts
  • forårsløg
  • frisk koriander
Fremgangsmåde
  1. Hak løg, hvidløg og ingefær fint.
  2. Skær skrællen af græskar og skær 'kødet' i tern - ikke alt for små.
  3. Kom olie på panden og varm den godt op.
  4. Tilsæt løg, hvidløg, ingefær, spidskommen, koriander og garam masala på panden og lad det stege lidt ved høj varme.
  5. Skru lidt ned for varmen.
  6. Tilsæt fintsnittet chili.
  7. Tilsæt nu græskar, røde linser, flåede tomater, boullionvand og kokosmælk.
  8. Lad det hele koge 1 times tid, til linserne og græskar er møre og gerne kogt ud.
  9. Kog ris efter anvisning på posen.
  10. Jo længere tid linserne koger i retten, jo bedre. Smag til med salt og krydderier undervejs. Tilsæt evt. lidt mere vand løbende.
  11. Serveres i skåle med ris, dahl, peanuts, forårsløg og frisk koriander.
  12. Velbekomme!
Recipe by Stinna at http://stinna.dk/aftensmad/indisk-daal-graeskar.html