Indiske gule ris
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Total tid
 
Antal: 2-3
Ingredienser
  • 250g ris, hvide eller brune ris (ukogt)
  • vand
  • lidt salt til kogning
  • lidt olie til stegning
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 1-2 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • salt
Fremgangsmåde
  1. Kog ris i letsaltet vand efter anvisning på pakken.
  2. Når risene er kogt, tages de af varmen.
  3. Kom lidt olie på en stegepande eller i en gryde.
  4. Hak løg og hvidløg og tilsæt det til panden. Lad det stege lidt.
  5. Tilsæt hvidløg, spidskommen, kanel, kardemomme og gurkemeje.
  6. Tilsæt de kogte ris og rør det hele godt rundt.
  7. Hak mandæer groft og tilsæt mandler og tranebær til panden.
  8. Smag det hele til med salt.
  9. Velbekomme.
Recipe by Stinna at http://stinna.dk/aftensmad/indiske-gule-ris-tilbehoer-indisk-curry.html