Hjemmelavet chai-latte

chai-latte

Når det er koldt udenfor, har jeg altid ekstra lyst til noget varmt at drikke. Normalt drikker jeg altid kaffe, men nogle dage er det virkelig lækkert med en kop krydret chai latte.

Jeg bryder mig ikke om de oversøde versioner de har på mange caféer, så derfor laver jeg min egen. Jeg laver den af sort the, forskellige krydderier og mælk. Derfor deler jeg i dag opskriften herunder, så I også kan prøve denne lækre chai-latte.


 HJEMMELAVET CHAI-LATTE (1 STORT GLAS) 

Jeg har fundet inspiration hos Valdemarsro.

½ dl vand

3 dl mælk- én af dem er til mælkeskum. (der kan også bruges plantemælk, mandelmælk er lækkert til chai-latte)

1 kanelstang (tilføj lidt ekstra kanel , hvis du er en kanel-gris som jeg er. Jeg tilsatte 1tsk kanelpulver også)

5 sorte peberkorn

2 hele nelliker

3 kardemommekapsler

2 små stykker frisk ingefær

2 stjerneanis

2 spsk sort the (eller 2 thebreve – jeg brugte en øko-earl grey)

1 tsk honning eller agavesirup

Fremgangsmåde:

  1. Kom krydderierne i en gryde sammen med vandet. Lad det koge op.
  2. Når det har kogt, så kom 2 dl mælk og honning i og kog det op igen.
  3. Pisk mælkeskum af 1 dl varmet mælk og kom ovenpå.
  4. Drys med lidt kanel.
  5. Mums :-)

 

chai-latte-3chai-latte-2Den smukke tallerken er fra housedoctor.


Print Friendly

2 kommentar

  1. Gid jeg var så overskudsagtig at lave den selv! Det ser jo for lækkert ud :-) Måske kan du lære mig det i weekenden :D

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*