Vafler med sukkerfri is

wauwis-8

// indlægget er sponsoreret af Wauw is. 

For nogle uger siden modtog jeg en mail, hvor jeg blev spurgt om jeg kunne tænke mig at anmelde sukkerfri is. Efter at have læst lidt om isen, tog det mig ikke lang tid at sige ja tak. Derfor har jeg i dette indlæg teamet op med Wauw is, som laver sukkerfri is i forskellige smagsvarianter.

Normalt spiser jeg faktisk ikke is særlig ofte. Mest fordi, at jeg ikke gider at spise kedelig is uden smag. Min mor derimod elsker virkelig is – men da hun er diabetiker og ikke synes sukkerfri is normalt smager godt, plejer hun hellere at undvære. Så da min mor virkelig er is-elsker, inviterede jeg hende i søndags på is-smagning og vafler!

Jeg valgte at anmelde tre varianter – alle tre er flødeis med smag af vanille, jordbær og lakrids. Jeg kan ikke lide chokoladeis, så denne måtte jeg hellere lade være med at anmelde. Isene er som før nævnt sukkerfri og er sødet med sucralose. Normalt er jeg ikke fortaler for sødemidler, men jeg synes det er OK i et begrænset omfang, som fx når man vil nyde en kugle is. 
wauwis-3

Da jeg modtog isene, fik jeg lidt information om isen og hvorfor de er blevet lavet. Tanken er, at denne sukkerfri is ikke kun skal være for diabetikere, men at alle der gerne vil skære ned på sukkeret vil kunne nyde den. Dette kan du læse meget mere om, på deres hjemmeside.

Men nu til min anmeldelse af de tre forskellige typer is. Generelt kan jeg hurtigt fortælle, at jeg er meget positivt overrasket! Jeg har før smagt en sukkerfri is, som virkelig smagte af ingenting og hvor konsistensen slet ikke mindede om almindelig flødeis. Samme erfaring har min mor med is uden sukker. Hun var virkelig begejstret og spurgte med det samme, hvor de kunne købes.

Jordbær-isen er den is, som ifølge mig har den lækreste konsistens. Hvis jeg ikke vidste det, ville jeg ikke vide at den var sukkerfri.  Konsistensen er blød, cremet og virkelig lækker. Den smager af jordbær, men uden at være klam i smagen.

Lakrids-isen var også et hit – især hos min kæreste. Jeg synes dog godt, at den måtte have haft en smule mere lakridssmag. Men jeg er også lakridselsker!

Vanille-isen var præcis, som en god vanilleis skal være. Der var tydelige fine vanilleprikker, isen var cremefarvet og som med de to andre is, var konsistensen virkelig skøn.

Så hvis du også er is-elsker, men ofte vælger det fra på grund af sukkeret, så synes jeg du skal prøve disse. Et eneste minus jeg kan finde ved disse is er, at de ikke er økologiske. Så hvis jeg skulle give dem helt topkarakterer, så skulle isen laves af økologisk mælk og fløde. Der er dog ikke noget at sætte på hverken konsistens eller smag!  
wauwis-5

På billedet har jeg serveret jordbær-isen med vafler og jordbær-chia marmelade:

★ HAVRE-VAFLER (2 PERSONER) ★

se dem i indlægget her. 
3 æg

2 små bananer

1 dl havregryn (glutenfri)

salt

½ tsk bagepulver

kokosolie til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Blend banan, havre, æg, bagepulver og salt.
  2. Vaflerne bages i et vaffeljern, hvor der er kommet kokosolie på pladerne. Jeg fik 4 vafler.
  3. På vaflerne kommes en kugle jordbær is og jordbærmarmelade, som laves ved at erstatte hindbær med jordbær i denne opskrift.
  4. Velbekomme!




wauwis-9Udover disse is, laver de også laktosefri is og små ispinde til børn. 
wauwis-11 wauwis

// indlægget er udgivet i samarbejde med Wauw is. Selvom indlægget er lavet i samarbejde med virksomheden, er meninger mine egne.

Print Friendly

4 kommentar

  1. Jeanette

    Hvor mange vafler får du af denne opskrift ? Hvor mange beregner man pr person . Bruger din side meget er flag bruger :-) Mvh Jeanette

    • Hej Jeanette- undskyld at jeg først svarer nu. Jeg har været i Kina de sidste 15 dage :-)
      Jeg mener der kommer 1-2 stk pr. person i denne opskrift.
      De bliver desværre ikke helt sprøde, men hvis de spises lige efter de er lavet er de OK sprøde. Det er sukkeret der gør almindelige vafler meget sprøde (mener jeg), så derfor bliver disse ikke helt så sprøde.

  2. Jeanette

    Mente glad bruger

  3. Jeanette

    Bliver dine sprøde ? mine bliver bare bløde ligemeget hvilken opskrift jeg bruger hvad gør jeg forkert ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*