Søde tynde pandekager

sunde pandekager

Endelig weekend! Selvom jeg startede på studie i onsdags og egentligt kun har været afsted i to dage i denne uge, så kan jeg godt mærke at jeg er træt. Jeg har haft lidt forskellige møder ved siden af i denne uge, alle sammen nogen som har krævet lidt ekstra og derfor har jeg virkelig fået brugt hovedet.

I Aarhus er det gråvejr i dag og er der noget bedre end gråvejr med pandekager? Disse pandekager er lavet af havregryn, æg og vanillepulver. De er SÅ lette at lave og kan rulles, så der kan komme lækkert fyld i. Jeg valgte dog at toppe mine med bær, smeltet chokolade og mandelflager, men det kunne også være skønt med marmelade i. Ofte spiser jeg små tykke bananpandekager, men engang imellem er det lækkert med søde tynde pandekager – som kan rulles. Pandekagerne er lavet uden banan, da flere af jer har efterspurgt opskrifter uden banan. Man kan dog sagtens tilsætte én meget moden banan til dejen, hvis man hellere vil det. 

sunde pandekager

Opskriften er faktisk en gentagelse her fra bloggen. De blev så gode sidst jeg lavede dem, at jeg ikke tænkte at det er nødvendigt med en ny opskrift. Jeg deler den dog med jer her igen, da der sikkert er nogen der ikke så dem sidst. Så herunder finder I opskriften på sunde pandekager. (Den gamle opskrift finder I lige her).

 SUNDE PANDEKAGER ( 2 PERSONER ) 

2 æg

2,5 dl mælk (jeg brugte rismælk)

100g havregryn

1 tsk vanillepulver (ikke sukker)

lidt salt

1 tsk sødende ( fx honning, agavesirup, 2 dadler eller sukrin)

kokosolie til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Blend havregryn til mel. Dette gøres i en minihakker / blender.
  2. Tilsæt æg, mælk, vanilepulver, lidt salt, lidt sødt og pisk det hele godt.
  3. Steges i lidt olie på en pande. Jeg brugte en pandekage-pande, som er lidt mindre end almindelige stegepander. Jeg fik 4-5 stk. ud af denne opskrift.
  4. På disse pandekager kom jeg bær, smeltet mørk chokolade og mandelflager. Men kom i, hvad du selv synes – de vil også være lækre med en hjemmelavet hindbær-marmelade.

sunde pandekager sunde pandekager sunde pandekager sunde pandekager sunde pandekager

Print Friendly

5 kommentar

  1. Kære Stinna, du skriver at pandekagerne er af havregryn, æg og banan, men der er ingen bananer i opskriften. Mener du mælk?

    • Hov – nej det er da gået for stærkt. Jeg har netop valgt at lave dem uden, da mange efterspørger opskrifter uden banan. Men har lavet dem én gang med en blendet banan i og det kan også sagtens fungerer. Tak fordi du lige opdagede fejlen! :-)

  2. Dem skal jeg prøve! Eftersom jeg har lavet så meget syltetøj her til sommer ville det være rart med nogle sundere tynde pandekager at spise det til :)

  3. Pingback: Tynde quinoapandekager - bagt med quinoamel - Stinna

  4. Pingback: Sukkerfri pandekager med havregryn - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*