Sund kokos-banan-is…

sund isJeg håber I nyder sommervarmen. De sidste par dage har jeg spist disse lækre is, for at blive kølet lidt ned ( og fordi jeg er evigt lækkersulten). Sidste år forsøgte jeg mig med en sundere rabarberis, men det fungerede slet ikke for mig. Pinden røg af da jeg skulle have isen op af formen, så jeg endte med at smide disse isforme helt ind bagerst i skabet mens jeg bandede og svovlede. I år fik jeg dog mod på at prøve igen, efter at søde Tine sagde, at de hænger bedre ved med en træpind. Dette fungerer rigtig godt, så jeg vil prøve med en masse is her i sommerferien.

Denne variant er med kokos, banan, vanille og hindbær. Isen smager meget af kokos, så hvis du ikke er kokos-elsker som jeg, så skal du nok prøve med en anden væske. Måske mandelmælk vil fungere godt.


Kokos-banan is (ca. 8 is):

1 dåse kokosmælk

2 meget modne bananer

korn af 1 vanillestang

friske hindbær

  1. Blend kokosmælk, vanille og banan sammen.
  2. Kom et par friske hindbær i en isform. Kom ismassen i og kom en pind i.
  3. Frys nogle timer. Tages ud af fryseren et par minutter inden de skal spises, så slipper de nemmere formen.

Isen krystalliserer lidt, men dette gør ikke så meget. Jeg vil dog prøve at lege med ingredienserne, så jeg kan finde en endnu bedre opskrift. Jeg er ny i is-lavning, så hold øje herinde – der kommer helt sikkert andre varianter!

DSC05503

Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*