Sund kokos-banan-is

sund is
Sund is! Så blev det endelig det fineste forårsvejr. Det passer perfekt sammen med, at de fleste af os har nogle fridage i denne uge. Jeg vil derfor i dag gerne dele opskriften på denne skønne sundere banan-kokos is, som er lavet helt uden tilsat sukker. De er lavet af kokosmælk og er derfor veganske. Du kan tilsætte lige de bær du ønsker – i denne opskrift har jeg valgt at bruge hindbær.

I min sommerferie (og før!) vil jeg forsøge mig med sunde is. Måske en lakridsvariant ville være lækker? Jeg vil nu bruge mine fridage sammen med veninder, kæreste og familie. Jeg har planer om at nyde det gode vejr med en masse kaffe, én is eller to, måske lidt netflix og selvfølgelig en masse lækker mad. Forhåbentligt får jeg lavet nogle opskrifter som er så gode, at jeg deler dem med jer her på bloggen. Jeg har ihvertfald handlet ind til en chokolade-kaffe-kage. 

Denne is variant er med kokos, banan, vanille og hindbær. Isen smager meget af kokos, så hvis du ikke er kokos-elsker som jeg, så skal du nok prøve med en anden væske. Måske mandelmælk vil fungere godt.


SUNDE KOKOS-BANAN IS (8 STK) 

1 dåse kokosmælk (400ml)

2 meget modne bananer

korn af 1 vanillestang

friske hindbær ( én stor håndfuld)

Fremgangsmåde:

  1. Blend kokosmælk, vanille og banan sammen.
  2. Kom et par friske hindbær i en isform. Kom ismassen i og kom en pind i.
  3. Frys nogle timer. Tages ud af fryseren et par minutter inden de skal spises, så slipper de nemmere formen.

Isen krystalliserer lidt, men dette gør ikke så meget. Jeg vil dog prøve at lege med ingredienserne, så jeg kan finde en endnu bedre opskrift. Jeg er ny i is-lavning, så hold øje herinde – der kommer helt sikkert andre varianter!

sund is

Hvis du istedet er mere til dejligt friske smoothies, så kan jeg anbefale dig at prøve min greenie  eller granatæble-mynte smoothie.

Print Friendly

6 kommentar

  1. De ser lækre ud. Hvis du bruger frosne bananer og blender med mindre væde, så det ca. har samme konsistens som blød softice kan du undgå krystallisering. Andre frosne frugter kan selvfølgelig også bruges.

    Kh.
    Anne-Marie

  2. Mathilde

    Jeg så en opskrift på chokoladeis af blendet avokado, blendet banan, smeltet chokolade og kakaopulver. Jeg har ikke prøvet endnu, men synes det lyder godt – er i hvert fald personligt fan af chokolademousse af avokado og kakaopulver :-)

  3. Caroline

    Hej Stinna

    Jeg får lyst til at lave den is du viser her, når jeg læser dit indlæg. Jeg har bare lige et spørgsmål først. Jeg har ikke nogen blender, jeg har denne ismaskine http://madmaskiner.dk/wilfa-icm-c15-ismaskine/ Kan man bruge den til at lave isen med i stedet for en blender?

    Måske spørger jeg dumt, men jeg har aldrig brugt min ismaskine før :)

    KH
    Caroline

    • Hej Caroline.
      Jeg bruger egentlig kun blenderen, for at få massen jævn :-) Derefter kommes den i isforme. Jeg ved ikke, om en ismaskine kan det samme – da jeg desværre ikke ejer en ismaskine.
      Hav en god dag! :-)

  4. Pingback: Vegansk vegansk avocado-mynte is med chokoladetopping

  5. Pingback: Mojito is - små is med melon, frisk mynte, ingefær og citronsaft

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*