Sund bananis med cookie-dough

af Stinna

Reklame for KitchenOne.

Selvom det stadig er koldt udenfor, så har jeg altså fået en smule forårs-kuller i disse dage. Det fine vejr gør bare noget ved mig og jeg drømmer allerede om varme sommerdage og sommermad. For at tage forskud på sommerens hyggelige stunder, har jeg forsøgt mig med en sund is, hvor jeg har tilsat min yndlings is-ingrediens – nemlig cookie dough!

Jeg blev for noget tid siden kontaktet af KitchenOne, som spurgte om jeg ville teste en af deres blendere. Blenderen der skulle testes er en Blendtec blender (reklamelink), som siges at være en af de kraftigste på markedet og med den udtalelse, besluttede jeg mig for den ultimative blender test – nemlig at lave is af frosne bananer!

Min gamle blender kunne nemlig ikke lave det berømte bananis, da den simpelthen ikke var kraftig nok. Derfor tænkte jeg at det da var oplagt at se, hvordan denne kraftige blender ville klare opgaven. Aftenen forinden frøs jeg bananer i skiver og dagen efter kom jeg dem i blenderen og satte programmet til blenderens is-funktion og så skal jeg lige love for, at bananerne blev tryllet om til den lækreste og mest cremede konsistens. Faktisk er blenderne fra Blendtec så kraftige, at der er lavet videoer på youtube, hvor de blender ting såsom iphones osv – lidt skørt, men meget sjovt alligevel.

Nu lidt om isen. Som jeg skrev før, så er en af mine yndlings is den variant med store stykker af cookie dough. Den har jeg forsøgt at trylle om i en sundere udgave, hvor isen er lavet af banan og selve cookie dough er en vegansk udgave, lavet af mandler og andre lækre sager. Jeg serverede det for søde Julie hjemme hos mig og vi var begge enige om, at det helt bestemt skal laves igen til sommer.

Bananis med cookiedough

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid10 minutter
Ret: Dessert
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna
No ratings yet

Ingredienser

banan is:

  • 3 stk. bananer fryses dagen inden

cookie-dough:

  • 1 dl mandler
  • 2 spsk. ahornsirup / honning
  • 1 spsk. kokosolie fast form
  • 1/4 tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk. mælk rismælk, mandelmælk, almindelig mælk
  • lidt salt
  • 2 spsk. mandelsmør
  • 50 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Aftenen forinden skæres bananen i små skiver (uden skræl) og fryses.
  • Dagen efter skal cookie-dough laves.
  • Hak mandler fint, gerne i en minihakker. Der må dog gerne være lidt større mandelstykker i.
  • I en skål eller minihakker blandes mandlerne med sirup, kokosolie, vaniljepulver, mælk, salt og mandelsmør.
  • Sørg for at massen hænger godt sammen. Tilsæt grofthakket chokolade.
  • Tril dejen til små kugler og kom dem i fryseren i 30 minutter.
  • Lav bananis ved at komme bananer i din blender. Blend på isfunktion, så bananerne bliver helt cremede. Dette kan tage lidt tid, men tilsæt evt. en smule mælk, hvis din blender ikke kan blende det helt.
  • Kom isen i en skål og tilsæt cookie-dough.
  • Spises med det samme - velbekomme!






8 Kommentarer

Kristina 25. marts 2017 - 13:09

Seriøst Stinna – det ser fabelagtigt lækkert ud!

Reply
Stinna 25. marts 2017 - 22:50

Mange mange tak :-)

Reply
Maja Harder 25. marts 2017 - 13:35

Det lyder virkelig virkelig godt! Et godt sundt alternativ til en ben & Jerry cookiedough nyder

Reply
Stinna 25. marts 2017 - 22:50

Nemlig :-) Jeg håber at du kan bruge opskriften.

Reply
Camilla 25. marts 2017 - 14:41

Hej Stine. Det ser virkelig lækkert ud:-). Ved ikke lige, hvor man får fat i mandelsmør. Kan man bruge almindeligt smør? Mvh Camilla

Reply
Stinna 25. marts 2017 - 22:52

Hej Camilla, mange tak skal du have :-) Det kan fåes i større supermarkeder og helsekostbutikker. Du kan nok godt bruge smør, men mandelsmør er fastere i det (det er som peanutbutter, bare lavet af mandler) – men forsøg evt med koldt smør.

Reply
Malene 11. marts 2018 - 14:15

Det ser så lækkert ud!! Kan man bruge peanutbutter i stedet for mandelsmør, eller bliver det mærkeligt af det? :)

Reply
Stinna 14. marts 2018 - 08:31

Det tænker jeg sagtens at du kan – det vil selvfølgelig smage lidt af peanuts så :-D

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.