Sukkerfri risalamande og sukkerfri kirsebærsauce

sukkerfri-risalamande-2

Glædelig jul, I søde læsere. Jeg er ved at lave maden klar til i aften og vil derfor lige dele min risalamande med jer – i år har jeg nemlig lavet en sukkerfri variant, da min mor har diabetes.

Risalamanden er lavet med fløde og sukker er erstattet med et sødestof – en blanding mellem erythritol og stevia. Det smager virkelig godt og vi kan slet ikke smage, at den ikke er sødet med almindelig sukker. Derudover har vi lavet en sukkerfri kirsebærsauce. Begge opskrifter finder du herunder.

sukkerfri-risalamande-3

★ SUKKERFRI RISALAMANDE (4 PERSONER) ★

1 dl vand

1 L sødmælk

2,5 dl grødris

1/2 tsk. vaniljepulver

2 dl fløde

1 spsk. sødestof

100 g mandler

Fremgangsmåde:

  1. Kom vand i en gryde og bring det i krog.
  2. Kom ris i og lad det koge 1/2 minut.
  3. Tilsæt mælk og lad det koge ved middel varme under omrøring.
  4. Koges til det er en tyk grød.
  5. Kog mandler i en gryde i 5 minutter og smut dem herefter.
  6. Når risengrøden er kold, skal flødeskummet piskes stift.
  7. Tilsæt sødestof og vanille til fløden.
  8. Når fløden er stiv blandes 1/2 af risengrøden heri.
  9. Hak mandlerne groft og kom dem i.
  10. Smages til med sødestoffer.

★ SUKKERFRI KIRSEBÆRSAUCE (2 SMÅ GLAS) ★

1 glas dessertkirsebær (der er meget lidt sukker i lagen. For helt at undgå sukker, skal du bruge frosne kirsebær)

1 dl vand

1/2 tsk. vanille

2 spsk. sødestof

En smule Maizena opblandet i vand

Fremgangsmåde:

  1. Kom kirsebær og vand i en gryde.
  2. Tilsæt vanille og sødestof.
  3. Når kirsebær er kogt bløde og noget af vandet er kogt væk, blandes Maizena med lidt vand.
  4. Tilsæt en smule ad gangen under omrøring, til saucen har rette konsistens.
  5. Spises ovenpå risalamande.

sukkerfri-risalamande

Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*