Rabarberkage – rabarbermazarin med mandler og havregryn

af Stinna

Skøn rabarberkage med mandler og havregryn. Lige nu er det sæson for rabarber og jeg forsøger at spise så mange rabarber, som overhovedet muligt. Rabarber er noget af det bedste jeg ved og især i kage er jeg helt vild med smagen af rabarber – især at rabarber er en smule sure, men at de sammen med lidt sødt (og gerne vanilje!) får en virkelig skøn smag.

Herunder kommer opskriften på min (lidt sundere) rabarberkage. Jeg har valgt at tilsætte lidt smør og sirup. Kagen har en skøn lidt tung konsistens, har en skøn smag af mandel og min kammerat nævnte, at den faktisk smager som en rabarbermazarin. Der er tilsat lidt mandelessens, for at forstærke smagen af mandler.

Rabarberkage med mandler og havregryn (sundere rabarberkage)

Forb. tid15 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 6 personer
Forfatter: Stinna
No ratings yet

Ingredienser

  • 2 stk. æg
  • 100 g mandler
  • 100 g havregryn
  • 80 g smør smeltet
  • 1 dl mælk jeg brugte havremælk
  • 1 tsk. bagepulver
  • lidt mandelessens
  • et drys salt
  • 10 dadler
  • 1/2 dl sirup jeg brugte agavesirup
  • 150 g rabarber
  • evt. 1/2 tsk. vaniljepulver
  • lidt mandelflager til at toppe med

topping:

  • flormelis til at drysse kagen med

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Kom havregryn og mandler i en blender og blend det, så det er helt finthakket. Brug evt. en minihakker eller foodprocessor
  • Tilsæt æg, smeltet smør, mælk, bagepulver, mandelessens, salt, dadler og sirup. Blend det godt sammen.
  • Skær rabarber i tynde skiver. Tilsæt det i dejen og rør det godt rundt.
  • Kom bagepapir i en springform (22-24 cm i diameter). Kom dejen deri. Top kagen med mandelflager eller hakkede mandler.
  • Bag kagen midt i ovnen, til den er gylden. Prik i den med en gaffel for at se, om den er færdig. Jeg gav min ca. 25-30 minutter, men der er forskel på ovne.
  • Kagen spises lun, drysses med flormelis og spises gerne med en klat creme fraiche.

Min favoritkage med rabarber er en crumble. Min allerbedste crumble med rabarber får du her.

8 Kommentarer

inger 25. maj 2018 - 06:49

Hejsa, og mums den ser lækker ud! – du smutter ikke mandlerne?

Reply
Stinna 27. maj 2018 - 09:33

Nej det gør jeg ikke :-) og tak!

Reply
inger hansen 11. juni 2018 - 11:10

Nuj den er skøn denne her – ny favorit og MEGA nem!

Reply
Stinna 12. juni 2018 - 09:22

Ej hvor godt – så dejligt at du kan bruge opskriften :)

Reply
Maria 4. maj 2019 - 21:50

..kom en klat revet marcipan i, uha den var lækker. Og sjov at lave synes min 3 årige dreng❤

Reply
Stinna 5. maj 2019 - 16:08

Tøj det lyder også lækkert! :-)

Reply
Amanda 13. maj 2020 - 14:10

Hej Stinna
Ved du hvor mange kalorier der er i den potion kage? Bare ca. :)
Mvh Amanda

Reply
Stinna 13. maj 2020 - 19:51

Hej, det ved jeg desværre ikke :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.