Karamel lavet af kokosmælk – med kun 3 ingredienser

karamel lavet af kokosmælk

Sød karamel lavet af en dåse kokosmælk, lidt sirup og et drys salt – lyder det ikke virkelig nemt? Da der i dag dumpede en opskrift på kokos-karamel ind i min indbakke blev jeg så nysgerrig, at jeg straks selv måtte igang. Derfor er min opskrift også inspireret af den jeg linker til, men her vil jeg gerne dele min opskrift.

Den nemme opskrift på karamel (lavet af kun 3 ingredienser!) tager omkring én time at lave, men karamellen passer nærmest bare sig selv i en gryde eller pande. Jeg brugte det som topping til en lækker chokoladekage, som jeg snarest deler med jer. Jeg synes ikke at karamellen smager helt som den karamel man laver af fx kondenseret mælk, men mere som en meget sød kokos-karamel smag eller for jer der har rejst i Asien, måske lidt ala coconutcandy – som jeg er ret så vild med! 

karamel lavet af kokosmælk

Jeg brugte denne karamel som topping til min chokoladekage, men jeg tænker at det kunne være SÅ lækkert som topping til pandekager eller vafler?

★ SØD KARAMEL LAVET AF KOKOSMÆLK (1 GLAS)

opskriften er inspireret af denne fra Chocolate Covered Katie. 

1 dåse kokosmælk (ikke light!)

4-5 spsk. sirup (du kan bruge en blanding af agavesirup, ahornsirup og mørk fibersirup, eller lige hvad du har. Jeg brugte en blanding af lidt forskellige typer sirup. Der kan også bruges honning, for en ikke-vegansk udgave)

1 knivspids salt

Fremgangsmåde:

  1. Kom kokosmælk på en dyb pande eller gryde.
  2. Tilsæt sirup og salt og lad det koge i ti minutter.
  3. Efter 10 minutter skrues der ned til lavt blus og blandingen skal småkoge i ca. 50-60 minutter. Rør i det undervejs.
  4. Karamellen er færdig når der ca. kun er 1/2 af blandingen tilbage.
  5. Kom i et glas og sæt på køl, hvorefter karamellen bliver lidt tykkere i konsistensen.
  6. Velbekomme!

 


karamel lavet af kokosmælk
karamel lavet af kokosmælk

Print Friendly

6 kommentar

  1. Tina KH

    Det lyder da som en ret god karamel, det vil jeg prøve at lave til gæsterne i morgen:-)
    God weekend!

  2. Rita cecilia

    Tak for opskriften,elsker kondenseret mælk,så nu kan jeg få den igen.Jeg vil bruge min egen mælkebøtte sirup,er sikker på,at det bliver lækkert.

  3. Jeg har nu forsøgt at lave karamelle, men efter at have haft den i køleskabet har der lagt sig et hvidt lag øverst og den er helt klumpet? Skal den varmes op igen eller hvad kan jeg gøre?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*