Opskrift på hjemmelavet pålægschokolade

af Stinna

Som jeg skrev på instagram i går, så findes der næsten ikke noget bedre, end en lækker nybagt bolle. Da jeg kom hjem fra mit studie i går, satte jeg en portion boller med græskar over. For at gøre det hele lidt ekstra lækkert, lavede jeg hjemmelavet pålægschokolade til og jeg skal lige love for, at det blev et hit herhjemme!

Faktisk er det nok noget af det nemmeste man kan lave. Det består bare af mørk chokolade og hvad end du så gerne vil have af smag eller pynt. Fordi at i går egentligt bare skulle være en lille test, havde jeg ikke alverdens sjovt pynt og havde heller ikke verdens bedste lys, til at få taget nogle gode billeder. Men jeg vil alligevel gerne dele opskriften med jer, så nogle af jer måske kan få lidt inspiration.

Jeg lavede bare en lille portion, som gav 10 stykker pålægschokolade. Til de meget chokoladeerfarne vil I måske kunne se, at min chokolade ikke er rigtigt tempereret. Men hjemme hos os gør det ikke noget – for det smagte virkelig godt alligevel.

Den hjemmelavede pålægschokolade smager virkelig godt og jeg kan godt lide, at de er tykkere end de stykker, man normalt kan købe. Jeg planlægger at prøve flere varianter, fx med noget hvid chokolade, frysetørrede hindbær eller måske med nogle krydderier. Men her er en helt basic opskrift på hjemmelavet pålægschokolade.

Opskrift på hjemmelavet pålægschokolade

Forfatter: Stinna
No ratings yet

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade jeg brugte en 70% chokolade

pynt:

  • mandelflager
  • guldstøv
  • evt. frysetørrede hindbær

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen over vandbad.
  • Kom chokoladen på et stykke bagepapir (gerne med en bageplade under, så er det nemmere at flytte rundt).
  • Smør chokoladen ud i et nogenlunde jævnt lag.
  • Drys med dit pynt.
  • Lad chokoladen tørre i omkring 5 minutter, eller til den ikke er våd mere, men heller ikke helt tør.
  • Skær så stykkerne med en kniv.
  • Lad herefter chokoladen størkne helt.
  • Når chokoladen er helt størknet, opbevares det i en lufttæt beholder på køl.
  • Velbekomme!

 

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.