Gymbag madchallenge # 2- chokolade kugler…

DSC01493

Jeg har endnu en gang været i køkkenet, for at finde på en opskrift til Gymbag’s madchallenge. På gymbag har vi denne gang valgt 3 julede ingredienser, som skulle indgå i vores opskrift. Jeg har valgt at lave søde julede chokolade kugler, da jeg jo har en sød tand. I andre må meget gerne være med. Deltag evt. på vores instagram, på bloggen eller send os en mail med dit forslag. De tre ingredienser er i denne madchallenge kanel, appelsin og hasselnødder.

Jeg lavede chokolade kuglerne da nogle af pigerne fra mit studie kom forbi til julehygge. Næsten alle kuglerne blev spist :-)

Opskift på chokolade kugler:

100g mandler

100g hasselnødder

saften af én appelsin

100g mørk chokolade (jeg bruger 86%)

½ tsk kanel

½ dl mandelmælk (eller anden væske, alm mælk kan også bruges)

150g tørrede dadler

  1. Smelt chokoladen.
  2. Mal nødderne til mel.
  3. Blend dadler, kanel, appelsinsaft og mælk.
  4. Tilsæt smeltet chokolade og blend videre.
  5. Til slut blandes det tørre og det våde sammen. Tril kugler af dejen og sæt på køl til de skal spises. Hvis dejen er lidt våd, så sæt den kort på køl inden du skal trille dem. Jeg kom pynt på mine efter de havde været i køleskabet. Jeg brugte

– frysetørret pulver hindbær, frysetørret pulver jordbær, kakaonibs og kornblomst.

Velbekomme.

 

DSC01504DSC01517-2

Print Friendly

2 kommentar

  1. Pingback: Chokoladeovertrukket harcipan med kandiseret appelsin | FITinspiration

  2. Du skriver 1/2 mandelmælk (eller anden mælk….). Hvad er blandingsforholdet? Er det en halv dl, 1/2 ske eller?

    På forhånd tak.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*