Chili sin carne med quinoa…

af Stinna

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg har i dag forsøgt mig med en chili sin carne. Selvom jeg har været vegetar i 12 år, så tror jeg aldrig at jeg har smagt det før.

Chili sin carne er chili con carne – bare uden kød. Istedet for kød har jeg tilsat ekstra kikærter, for at få flere proteiner ind i retten. Ligeledes har jeg valgt at spise quinoa til.

Egentlig hører denne stærke varme ret sig bedst til efteråret – men på en regnfuld sommerdag smager det fantastisk!

Jeg kunne ikke finde frisk økologisk chili i mit supermarked – så istedet har jeg brugt tørret chili.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En stor gryde ( 4 personer tror jeg):

1 stort løg

3 fed hvidløg

1 spsk kokosolie

3 gulerødder

½ rød peberfrugt

1 dåse kidneybønner

1 dåse kikærter

2 dåser hakket tomat

2 dl vand

1 tsk spidskommen

½ tsk. sød paprika

3 tsk tørret chili

2 knuste enebær (kan sikkert godt undlades)

1 tsk groft salt

lidt peber

½ dl kaffe

10g mørk chokolade

1 tsk tomatpuré

Tilbehør

kogt quinoa

fed cremefraise

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. Hvidløg og løg hakkes. Steges ved middelvarme i kokosolie til de er klare.
  2. Hak gulerødder og kom heri. Jeg hakkede dem bare i små skiver.
  3. Tilsæt bønner, kikærter, chili og tomatpuré. Lad det stege et par minutter.
  4. Kom nu tomaterne, vandet og kaffen i. Det skal koge nu.
  5. Nu skal rettes smages til med krydderier. Kom spidskommen, salt, peber, enebær og chokolade i. Retten må gerne småkoge i ½ time, så retten kan få smag. Sådan en ret som chili sin carne, smager oftest bedst dagen efter (siger min kæreste ;-) )
  6. Kog quinoa og spis.

 

Velbekomme :-)

 

Print Friendly, PDF & Email