Chiagrød med blåbær-sauce…

af Stinna

DSC04439

Så fik jeg langt om længe prøvet den berømte chiagrød. Jeg ved faktisk ikke hvorfor det skulle tage mig så lang tid, for jeg kan godt lide chiagfrø. Normalt bruger jeg dem i smoothies og på salat, men nu har jeg en ny favorit.

Om morgenen står jeg meget tidligt op (ofte 4.30!) og derfor skal min morgenmad helst være supernem at let at tage med. Jeg rører chiagrød med skyr og topper med blåbær og så er der en lækker morgenmad til min togtur. Hvis du planlægger at lave chiagrøden, så den er klar om aftenen, så kan du sagtens røre skyr osv i, så det er klar til morgenmad. Chiafrø har en lidt sjov konsistens når de bliver opblødt. De binder meget væske og får en lidt slimet hinde (lækker beskrivelse). Chiafrø er fyldt med omega 3, fibre, proteiner og antioxidanter. Ikke uden grund, at chiafrø kaldes et superfood. I denne kombination med den cremede kokosmælk, fine vanillesmag og med blåbær-topping, er chiagrød en lækker morgenmad. Hvis du foretrækker din grød sød, så kom lidt honning i.

Chiagrød ( 2-3 portioner)


2 spsk chiafrø

2 spsk havregryn

1,5 dl vand

½ dåse kokosmælk

korn af ½ vanillestang

skyr

Blåbærtopping

1,5 dl blandede bær ( jeg bruger blåbær og jordbær)

½ banan

lidt vanille

lidt vand

  1. Om aftenen blandes chiafrø, havregryn, vanille, kokosmælk og vand sammen. Sæt det i køleskabet i en skål.
  2. Kog bær, vand, vanille og banan sammen, så det bliver til en bærsauce.
  3. Om morgenen rører du i chiagrøden. Til hver portion tager jeg 2-3 spsk chiagrød og 2-3 spsk skyr og rører sammen. Jeg topper med blåbærsauce.

Velbekomme!


DSC04401
DSC04441




DSC04460

Print Friendly, PDF & Email