Bønnepasta med tomat/skyr-sauce …

af Stinna

DSC03607-2

I dag får i en opskrift med, for mig, et nyt produkt. Jeg har nemlig lavet en opskrift, hvor jeg anvender bønnepasta. Bønnepasta er en type low carb pasta, som er lavet uden mel, men istedet af bønner. Low carb er det helt store lige for tiden, så jeg synes det er rigtig fint med de mange nye produkter. Dog spiser jeg normalt fuldkornspasta, når jeg endelig spiser pasta. Men med bønnepasta, kunne jeg godt finde på at spise pasta lidt oftere.

Bønnepasta har et højere indhold af protein, end almindelig pasta. For mig som vegetar, er bønnepasta genialt. Jeg holder mig normalt ikke mæt særlig længe, hvis jeg spiser en portion pasta med tomatsauce.

Jeg har fået bønnepastaen i gave fra A la eco . Jeg har testet den hvide variant lavet af sojabønner og den sorte, lavet af sorte bønner. Jeg er personligt mest til den hvide, mens min kæreste kunne lide begge. Bønnepasta har en lidt anden konsistens end almindelig pasta, men dette gør intet med en god sauce over.

Opskrift på bønnepasta med tomat/skyr sauce (til 2 personer):

100g ukogt bønnepasta

1 dåse flåede tomater

2 spsk skyr  – eller fløde

1 håndfuld bredbladet persille

1 lille håndfuld frisk basilikum

1 stor gulerod

salt

peber

1/2 tsk tørret timian

1 spsk citronsaft

1 løg

2 fed hvidløg

olie til stegning

1 tsk grøn pesto

  1. Kog bønnepasta i letsaltet vand som anvist på pakken.
  2. Hak løg, gulerødder og hvidløg og steg det i olie.
  3. Tilsæt flåede tomater, krydderier, pesto og citronsaft. Lad det små koge til pastaen er færdig.
  4. Til sidst røres skyr i saucen. Hæld pasta i saucen og rør rundt. Server med revet parmesan på. Velbekomme.

DSC03607DSC03609// Jeg har fået bønnepastaen i gave til test. Der kommer kun produkter på bloggen, som jeg personligt kan stå inde for.

 

Print Friendly, PDF & Email