Vinterkage i tre lag (glutenfri)

Glutenfri kage

 Da jeg i efteråret var med i Womans magasin om mit forhold til sukker, delte jeg denne opskrift på deres hjemmeside i indlægget 3 sunde kager du vil elske, hvis du har en sød tand. Denne kage er lidt mere festlig end de kager jeg normalt bager og den tager da også lidt længere tid, men den er det hele værd. Som altid er ingredienserne nogen der kan købes i de fleste supermarkeder.

Denne lækre vinterkage tager lidt længere tid at lave, men er perfekt til en regnfuld søndag med gæster. Lad dig ikke skræmme af de tre forskellige lag – det er samme grunddej til alle lag, der tilsættes kun lidt ekstra ingredienser. Hvis du har en ekstra sød tand, så gør grunddejen lidt sødere, ved at tilsætte mere honning.

Kagen er stukket ud som små runde kager. Hvis du vælger at servere kagen som firkantede stykker i stedet, er der til otte kager.


 KRYDRET VINTERKAGE I 3 LAG ( 5 STK)

Grunddej

250 g mandler

4 æg

⅓ tsk. salt

1 dl havremel (glutenfri)

3 små spsk. fast kokosolie 

3 spsk honning/ kokossukker / agave sirup

  1. Smut mandlerne, og hak dem fint i en minihakker.
  2. Rør havremel, æg, salt, kokosolie og de finthakkede mandler sammen.

Nu deles dejen i tre lige store portioner.

Gulerod-kanel-kage

250 g grunddej

100 g finthakket gulerod

1 tsk. kanel

  1. Rør dejen sammen med finthakket gulerod. Det er vigtigt, at du hakker/blender gulerod i stedet for at rive.
  2. Kom kanel i, og rør rundt.

Rødbede-ingefær-kage

250 g grunddej

1×1 cm finthakket ingefær

100 g frisk, finthakket rødbede

  1. Rør dejen sammen med finthakket rødbede. Det er vigtigt, at du hakker/blender rødbede i stedet for at rive.
  2. Kom finthakket ingefær i, og rør rundt.

Chokoladekage

250 g grunddej

40 g smeltet mørk chokolade

  1. Rør dejen sammen med den smeltede chokolade.

Cashewcreme

150 g cashewnødder

1 dl yoghurt – f.eks. neutral soyayoghurt. Brug en variant, der ikke er for flydende.

½ tsk. vanillepulver

3 tsk. citronsaft

Lidt citronskal

lidt sødende – smag til

  1. Læg cashewnødderne i blød i koldt vand i 20 minutter.
  2. Blend herefter cashewnødder (uden vand), citronsaft og -skal, yoghurt og vanillepulver sammen.
  3. Sæt på køl, mens bundene bages.

Pynt

Mørk chokolade

Frugt – f.eks. ananaskirsebær

Nu skal kagerne bages og samles:

  1. Bag kagerne én af gangen. Hvis du bruger en form, der er 10×15 cm, kan du få fem runde kager.
  2. Hver bund bages i 25 minutter ved 200 grader ved over- og undervarme.
  3. Når bundene er kølet af, kommes cashewcreme imellem hvert lag.
  4. Til sidst skal kagerne udstikkes. Den runde udstikkerform har en diameter på 6 cm. Alternativt kan du blot skære firkantede stykker af kagen. Pynt med smeltet mørk chokolade og frisk frugt.

sundere kage Kage uden gluten og mælk

 

Print Friendly

4 kommentar

  1. Hvor er billederne fantastiske! Det ser SÅ lækkert ud.

  2. Ej, jamen hvor ser den her kage bare fantastisk ud! Jeg elsker sådanne små rustikke kager. Lækkert med en sundere version!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*