Groft bananbrød

bananbrød-3

// Den smukke tallerken er modtaget i gave fra Broste Copenhagen.

Midt i min eksamenslæsning, har jeg brug for noget lækkert at spise. Derfor bagte jeg forleden dette skønne grove bananbrød, som jeg spiste sammen med en god kop kaffe.

Jeg ville egentligt have lavet en version helt uden mel, men valgte istedet at bage dette grove bananbrød, som fungerer perfekt med lidt mandelsmør på. Næste gang vil jeg forsøge mig med et bananbrød lavet på mandelmel – måske nogle af jer har en god opskrift?

Det grove bananbrød er en grove variant end en almindelig kage, men stadig sødere end et almindelige groft brød. Jeg kan godt lide idéen i, at man kan komme lidt mandelsmør eller almindeligt smør på. Hvis du hellere vil bage en sundere banankage, så finder du en opskrift lige her. 

Nu vil jeg tilbage til bøgerne. På torsdag har jeg min eksamen i akut sygepleje, så der er en del der skal læses op. Hav en skøn aften!


 GROFT BANANBRØD ( 1 RUGBRØDSFORM) 

200g modne bananer ( 4 små)

3 spsk smagsneutral olie – helst kokosolie

2 æg

1 tsk vanillepulver (ikke sukker)

1 tsk bagepulver

½ tsk salt

1 spsk honning

4 dl grahamsmel

1 dl havregryn

60g mørk chokolade (lidt ekstra, hvis du vil have smeltet chokolade på brødet)

Fremgangsmåde:

  1. Blend bananer, til det er som mos.
  2. Blend havregryn til mel i en minihakker.
  3. Bland bananmos, havregryn, æg, olie, vanillepulver, bagepulver, salt, honning og grahamsmel i en skål.
  4. Hak mørkt chokolade groft og kom i dejen.
  5. Kom bagepapir i en rugbrødsform. Jeg brugte en lidt lille form fra søstrene grene.
  6. Kom dejen heri og bages ved 180g. Mit brød fik 30 minutter.
  7. Kom lidt stykker mørk chokolade på brødet, lige når det er taget ud af ovnen. Fordel det med en kniv, når det er smeltet.

bananbrød bananbrød-4

Regi:

Tallerken : Broste Copenhagen.

 

Print Friendly

15 kommentar

  1. WOW, det ser lækkert ud, smukke!!!

  2. Jeg bager ofte bananbrød med mandel- og kokosfibermel, og synes denne opskrift er rigtig god:
    2 (pænt store) bananer (most), 3 æg, 3/4 cup mandelmel, 1/4 cup kokosfibermel (eller havremel), 3/4 tsk bagepulver, 1 spsk birkes (kan udelades, men giver så fine prikker), 1/2 tsk salt, kanel (efter smag), 2 spsk smeltet kokosolie og evt. 5-6 dadler (most) eller et par spsk honning. . Det hele røres sammen, og så bager jeg det i en lille rugbrødsform (hedder vist 1 liter) i 35-40 minutter ved 175 grader. Kan sagtens holde sig en uges tid i køleskab!

  3. Ej, det ser lækkert ud. Er helt tosset med banankage, det er jo så nemt! Jeg lavede faktisk et bananbrød på mandelmel i sidste uge, du kan finde opskriften her:
    http://lykkesliv.net/glutenfrit-bananbrod-med-valnodder-og-chokolade/

  4. Ej, hvor ser det godt ud. Jeg elsker selv bananbrød og skal klart prøve din version i aller nærmeste fremtid :D

  5. MUMS det smager super godt!! Har lige bagt det- sådan en god balance mellem kage og brød, perfekt med et tyndt lag smør på!

    Thumbs up!

  6. Hvad skal man gøre med kokosolien?

  7. Pingback: Peanutbutter-chokolade bananbrød - sødt brød med chokolade

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*