Små frugttærter – sunde og glutenfri

frugttærte-2Forleden da Julie og jeg hyggede i køkkenet, lavede vi også disse små lækre frugttærter.

Tærtebunden er lavet af mandler og dadler, derpå har vi kommet et skyr-cheese lag og toppet dem med frisk frugt. De blev så gode, at vi gerne vil dele dem med jer. Alle typer frugt kan bruges, men jeg var især vild med blåbær-varianten.

[line]

★ SMÅ FRUGTTÆRTER (CA. 10 STK) 

Tærtebund

150 g mandler

15 ‘friske’ dadler (fra en papæske)

½ tsk salt

Cheese-skyr-creme

50 g flødeost

100 g skyr

1 spsk agavesirup

½ tsk vaniljepulver

1 spsk limesaft

Frugt

blåbær

jordbær

kiwi

  1. Først laves tærtebunden.
  2. Blend mandler, dadler og salt sammen. Hvis din blender ikke er specielt god, så mos de friske dadler med en gaffel og bland dem med hakkede mandler.
  3. Kom dejen i små forme. Vi brugte silikoneforme. Alternativt kan du blot forme bunden og bage dem på et stykke bagepapir.
  4. Bages ved 200g varmluft, i 10-15 minutter.
  5. Imens bunden bager, skal cremen laves.
  6. Ingrendienserne til cremen blandes. Sættes på køl, til bundene er kølet af.
  7. Når bundene er kølet af, toppes de med cremen og frisk frugt.
  8. Velbekomme.

frugttærte

Print Friendly

4 kommentar

  1. Ej, hvor ser de lækre ud. Jeg elsker, når nemt og sundt kombineres ;-)

  2. Hvor lang tid skal de have i alm. ovn og på hvor mange grader, hvis man ikke har varmluft? :)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*