Sundere no-bake snickerskage

sund-snickerskage

//repost

Det er fredag og herhjemme skal vi helt sikker have et eller andet lækkert at spise. Jeg overvejer om det skal være denne lækre no-bake snickerskage, som jeg bagte til min søsters fødselsdag sidste år.

Kagen er virkelig lækker, den er gluten-og mælkefri – og smager vanvittigt godt!

Sidste år til min søsters fødselsdag, ringede min søsters mand og spurgte, om jeg mon ville bage en kage, som de kunne have på morgenbordet. Selvfølgelig ville jeg det, da jeg jo elsker at bage kage.

Min niece spiser ikke mælkeprodukter og gluten, så derfor skulle jeg finde på en kage uden. Jeg valgte at lave en sundere snickers kage, som næsten er rå (pånær chokoladen på toppen og de ristede peanuts). Men den er ihvertfald no-bake.

Inspiration til denne lækre kage har jeg fra Michelle Kristensens fine hjemmeside .

Jeg har dog ændret lidt på opskriften. Min version får I herunder.

★ NO-BAKE SNICKERS KAGE  ★

Bunden

200 g mandler

50 g salte ristede peanuts

150 g friske dadler

2 spsk vand

“Karamel”

16 friske dadler

2 spsk kokosolie

2 spsk kogende vand

Vanillekorn af 1 vanillestang

Topping

Én stor håndfuld salte ristede peanuts

150 g mørk chokolade (hvis du spiser laktosefrit, så hold øje med ingredienslisten!)

  1. Først laves bunden. Husk at fjerne sten fra dadlerne!
  2. Hak mandler og peanuts fint i en minihakker/food-processor.
  3. Blend herefter dadlerne og vandet sammen.
  4. Bland nu nødderne og dadlerne. Det skal være lidt klistret.
  5. Kom dette i en form beklædt med bagepapir (min var 20 x 15 ca) og sæt på frost.
  6. Nu skal karamellen laves.
  7. Blend de friske dadler, kokosolie, vanille og vand sammen til en tyk karamel. Se billede herunder.
  8. Smør karamellen over bunden.
  9. Sæt det igen på frost.
  10. Når det er blevet en smule stift, skal der peanuts og chokolade over.
  11. Drys karamellen med peanuts og hæld smeltet chokolade over. Lad det køle af (jeg satte mit på frost).
  12. Kagen opbevares på køl.

raw-snickerscake

Print Friendly

17 kommentar

  1. Mmmh ser SÅ LÆKKER ud!
    Kunne du overveje at lave en sund “tag kage med til klassen kage”. Synes sunde kager ofte kræver rigtig store mængder nødder, dadler og lignende til en hel klasse til ca. 20 mennesker.
    Har selv overvejet en bønnekage :)

    Følger meget med i din blog og synes den er så god og inspirerende!

    • Mange tak! :-)
      Jeg vil da helt sikkert prøve at bage sådan en kage du snakker om. Er glutenfrit mel fx ok?
      Ellers vil jeg anbefale min bønne-brownie, den er ikke så dyr at lave :-)
      Tak fordi du læser med!

  2. Ser spændende ud. Tak for du deler :-)
    Min søn tåler ikke laktose og fruktose (næsten alt der er sukker og fruktose i). Så han tåler ikke dadler.
    Ser ud som det er en af hovedindgridienserne. Kan den laves uden dadler?? (og generelt tørket frugt)?

    Mvh. Kirstine

    • Hej Kirstine.
      Jeg tror det bliver svært at undvære de tørrede dadler.
      Jeg vil nok hellere anbefale denne: http://stinna.dk/sundere-snickerskage , hvor jeg så ville bytte dadlerne i bunden ud med peanutbutter + noget der søder. Fx sukrin, hvis du kender det. Jeg har ikke selv afprøvet det.
      Håber det kan bruges!

  3. Nøj hvor smager den godt. Har lavet den i dag til vores p-møde på jobbet i morgen, men måtte lige have en lille smagsprøve – nu er jeg i tvivl om der bliver noget at dele ud af i morgen aften

  4. Hej! Vil så gerne bage den her kage til fredag, men har ikke nok mandler… tror du man kan bruge havregryn og hasselnødder istedet?

  5. Hej! Den her kage ser fantastisk ud!! Men jeg har ikke mandler :/ Tror du det kan gå md lidt hasselnødder og havregryn?

    /Frida

  6. Cathrine

    Hej Stinna.
    Er det muligt at nedfryse kagen og så tage den op igen? Så man f.eks har den i fryseren i 2 uger eller sådan noget?
    Mvh. Cathrine

  7. Den kan sagtens fryses. Jeg bruger dog altid cashewnødder, men tænker ikke, at det gør den store forskel mht nedfrysning.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*