Sundere kanelsnurrer – en favorit fra vores kogebog

Sundere kanelsnurrer

Om snart kun tre uger, udkommer Julies og min kogebog. Vi er spændte, vi glæder os og vi kan slet ikke vente med at vise jer alle opskrifterne, som vi har lavet det sidste halve år. Fordi at vi næsten ikke kan vente, har vi besluttet at dele lidt opskrifter med jer. Som I måske ved, så er navnet på vores kogebog ‘Hverdagsfavoritter’. Det vil sige, at bogen er fyldt med vores bedste hverdagsretter og det har været svært at vælge. Vi er endt med 100 af vores hverdagsfavoritter og én af dem er disse lækre kanelsnurrer. Jeg var slet ikke i tvivl om, at det var denne opskrift jeg gerne ville dele med jer fra kogebogen. Jeg er nemlig virkelig vild med kanel og når det så bruges i en kage der snurres i en fin form, så er jeg helt solgt. 

Vi har byttet lidt af melet ud med en grovere variant og så har vi lavet en remonce med banan og dadler – de er dog stadig lige som en kanelsnurre skal være – dejligt søde og snaskede. De næste uger op til kogebogen udkommer, vil Julie og jeg dele lidt opskrifter og billeder med jer. Vi er derudover også ved at arrangere vores kogebogs-reception, som vil blive afholdt i Aarhus. I er meget velkomne til at kigge forbi, I skal blot tilmelde jer på facebook lige her. 

Det smukke billede (og de andre i kogebogen) er taget af dygtige Winnie Methmann. 


★SUNDERE KANELSNURRER (10-12 STK.) ★

15 g gær

2 dl lunkent vand

1 tsk. salt

1 tsk. kardemomme

1 spsk. olivenolie

1 spsk. skyr eller neutral yoghurt

1 spsk. agavesirup eller honning

150 g fuldkornshvedemel

225 g hvedemel

1 æggeblomme til pensling

Remonce

8 bløde dadler

100 g smør

1 lille moden banan

2 spsk. kanel

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i lunkent vand, og rør derefter salt, kardemomme, olie, skyr og agavesirup i skålen.
  2. Tilsæt fuldkornshvedemel og almindeligt hvedemel, og ælt dejen godt sammen, så den ikke længere klistrer. Du kan enten gøre det på en røremaskine eller med hænderne.
  3. Lad dejen hæve i en time et lunt sted, imens remoncen laves.
  4. Fjern stenene fra dadlerne, og blend dem sammen med smør, banan og kanel i en minihakker. Ejer du ikke sådan en, kan du med lidt tålmodighed mose det sammen med en gaffel.
  5. Rul dejen ud i en stor firkant på cirka 40 x 40 cm på et meldrysset bord.
  6. Smør remoncen ud på firkanten i et jævnt lag.
  7. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold derefter den anden tredjedel over den første, så dejen får tre lag.
  8. Rul forsigtigt dejen ud igen så fladt som muligt, men pas på, den ikke sprækker.
  9. Skær dejen ud i lange strimler, der er 2-3 cm brede.
  10. Skær et snit i strimlerne fra top til bund uden at skære hele vejen igennem, så den forbliver samlet i den ene ende. På den måde får hver to nye strimler, der kan snos om hinanden.
  11. Rul de snoede strimler sammen, og luk enden ved at presse den forsigtigt op under bunden af din kanelsnurre.
  12. Placér kanelsnurrerne på en beklædt bageplade, og lad dem hæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.
  13. Pensl kanelsnurrerne med æggeblomme, og bag dem i 15-20 minutter, indtil de er flot gyldne.

TIP: Hvis du har besvær med at finde den rette teknik, kan du finde en video på YouTube.

Psst. I kan stadig forudbestille kogebogen lige her. 

 

Print Friendly

2 kommentar

  1. Pingback: Opskrift fra kogebogen: Rugbrødssandwich med hønsesalat - Julie Bruun

  2. Pingback: Opskrift fra kogebogen: Linsebolognese med fuldkornsspaghetti - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*