Sundere brunkager ( glutenfri)

sundere-brunkager-3

Hvis jeg skal nævne én type julelækkerier som jeg ikke kan holde fingrene fra, så er det småkager – nærmere brunkager. Hvert år bager min far de lækreste brunkager, med en masse skønne krydderier i.

I år har jeg forsøgt at bage brunkager i en sundere variation. Jeg vil dog ikke undvære de usunde af slagsen, da de simpelthen hører til juleaften for mig. Men hvis du gerne vil have lidt lækkert til din eftermiddagskaffe i dagene inden jul, så kan jeg anbefale disse. De er lavet uden mel, så de er også glutenfri. De bliver sprøde, smager skønt julet og er ret nemme at lave.


SUNDERE BRUNKAGER (15-20 STK.) 

50g smør

4 spsk kokosolie

2 spsk honning / agave sirup / andet sødende

1 tsk kanel

1 tsk stødt nellike

1 tsk stødt tørret ingefær

½ potaske

½ spsk vand

100g dadler (de bløde)

100g mandelmel ( mandler der blendes fint)

Fremgangsmåde:

  1. Kom smør, kokosolie, honning og krydderier i en gryde.
  2. Smelt det ved lav varme.
  3. Tag gryden af blusset og lad det køle af.
  4. Bland potaske og vand i et glas. Rør det rundt, til potasken er opløst.
  5. Blend mandler meget fint.
  6. Blend herefter dadlerne fint.
  7. Bland alle ingredienserne i en skål og rør det godt rundt.
  8. Jeg lod min dej stå natten over, men behøves ikke.
  9. Tril små kugler af dejen og placer dem på en bageplade, som er beklædt med bagepapir.
  10. Tryk kuglerne flade, så de bliver som på nedenstående billede.
  11. Bages ved 150g alm. ovn, til de er sprøde. Jeg vil sige 10-15 minutter, men hold godt øje med dem.
  12. Lad dem køle af på en rist. Når de er helt kolde, kommes de i en lufttæt beholder.
  13. Velbekomme.

sundere-brunkager

Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*