Sunde pebernødde-kager

sunde-pebernødder-6Jeg har forleden forsøgt mig med disse sunde pebernødde-kager. Faktisk var det meningen, at de skulle blive knasende sprøde. Men disse julekager er ikke sprøde, men de smager virkelig fantastisk alligevel. Så istedet for at kalde dem for sunde pebernødder, så er de nu døbt sunde pebernødde-kager. De minder en smule om honning-hjerter i deres konsistens.

De er lavet uden gluten, laktose og så er de lavet med kokossukker. Jeg forsøger så vidt muligt, at bruge ingredienser, som fås i de fleste supermarkeder. Hvis du ikke kan skaffe kokossukker, så prøv med honning istedet – eller rørsukker.

Jeg havde egentlig planlagt, at jeg ville forsøge mig med sundere brunkager, vanillekranse og konfekt denne jul. Men december måned flyver afsted. Jeg satser dog på, at jeg kan nå en lille smule i dagene inden jul. Så hvis I har nogle idéer til sundere julesnacks, så skriv dem gerne i kommentarfeltet. Hvis du er interesseret, så har jeg også en opskrift på raw brunkager her. 

Disse sundere pebernødde-kager skal ikke trilles, men kommes på bagepladen med en ske.


 SUNDE PEBERNØDDE-KAGER – CA. 30 STK. 

100g mandler

60 g dadler uden sten – 6 stk

1 æg

½ dl kokosmælk

3 spsk kokosolie smeltet

1 spsk kokossukker (eller honning)

Krydderier (alternativt kan du bruge ca. 2,5 tsk pebernødde-krydderi)

1 tsk kanel

½ tsk hvid peber

½ tsk kardemomme

½ tsk ingefær tørret

1 knivspids nelliker

170g ikke varmluft.

  1. Blend mandler til mel.
  2. Blend dadler, æg, kokosmælk og kokosolie  sammen til en nogenlunde ensartet masse.
  3. Rør mandler og dadelmasse sammen.
  4. Tilst krydderier og kokossukker og rør det godt.
  5. Kommes på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg lavede dem en smule store. De skal ikke trilles, men kommes på med en ske.
  6. Bages i ovnen ved 170g ikke varmluft. Mine skulle ca. have 25 minutter.

sunde-pebernødder sunde-pebernødder-7
sunde-pebernødder-4

 

Print Friendly

6 kommentar

  1. Wauw hvor ser de lækre ud. Jeg elsker at eksperimentere med sunde julekager. Vil helt sikkert prøve de her. Kan man lave dejen nogle timer før de skal bages? :)

  2. Hej Stinna. Jeg har forsøgt mig med disse små lækre kager, og de blev altså bare super gode!! :D Jeg kunne dog kun få 16 kager ud af opskriften, selvom jeg synes, jeg lavede dem i samme størrelse som dine…

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*