Små sunde kokostoppe / kokoskager

kokostoppe

Uhm. Som lille var bounty og kokostoppe det bedste jeg kunne smovse i. I dag er jeg stadig helt pjattet med kokos (og æbler!), så derfor bager jeg ofte søde sager med kokos. Kokos smager fantastisk med chokolade til, så derfor er disse kokoskager dyppet i chokolade.

Jeg vil ikke kalde disse kokoskager for kokos makroner, da jeg ikke helt synes at de smager som de oversøde kager fra bageren. Men de smager virkelig skønt og blev hurtigt spist herhjemme! Så mangler du en sød søndags-snack, så kast dig endelig ud i disse. Kom mere honning i, hvis du ønsker dem ekstra søde.

Jeg har gang i et lille projekt ved siden af bloggen, som jeg virkelig glæder mig til at dele med jer. Jeg har derfor brugt min søndag formiddag med at lege med opskrifter, men I må vente lidt endnu :-)

 


 SMÅ SUNDE KOKOSTOPPE / KOKOSKAGER  

2 æg

1 banan

Flydende stevia eller 2-3 spsk honning (fast honning eller agavesirup)

100g kokos – jeg har hørt, at nogle af jer oplever at dejen bliver for flydende. Juster eventuelt mængden af kokos.

100g mørk chokolade

  1. Blend banan.
  2. Kom kokos, æg, banan og sødning i en skål og rør godt sammen.
  3. Form til små kugler.
  4. Bages i 15 minutter ved 200g varmluft.
  5. Overtrækkes med chokolade og sættes på køl.
  6. Velbekomme :-)

kokostoppe-3 kokostoppe-2

 

Print Friendly

23 kommentar

  1. Jubii… dem har jeg ventet på :0)
    Jeg tror jeg vil piske hviderne stive og vende dem i, for at se om jeg kan få dem lidt luftige.

  2. mums, hvor ser de bare lækker ud, de skal helt klart prøves næste weekend

  3. Hi Stinna,

    these cookies look just perfect to munch with a cop of coffee, and I like your whole blog also, so I will be visiting it in the future for sure :)
    I just have one question – uder a term coconut, do you mean shredded coconut?

  4. Kate Røge Falk

    Nam, nam – de ser lækre ud! :) Du er altid så opfindsom med opskrifter – og må ærligt sige, at du altid er den blog, jeg går til først, når jeg lige står og mangler en god opskrift ;)

    Vil bare gerne vide, hvor mange kugler du cirka former massen til – mere ift. bagetiden? :)

    • Mange tak for den søde kommentar, den blev jeg virkelig glad for! Dejligt at du kan bruge mine opskrifter, bliver så glad når andre kan lide mine idéer.
      Jeg mener at der er til 10 kugler :-)

  5. Mhh. De ser godt nok lækre ud…plejer at lave en lille semisund kage til bagedysten. De her skal prøves, ved bare ikke om jeg kan vente til imorgen.

    Kh.
    Anne-Marie

    • Tak skal du have! Fik du afprøvet dem :-)?

      • jeanette petersen

        hej j min mand er vild med din blog med hensyn til de kokoskager så synes vi det er meget flydende og vi har brugt honing hvorfor skal det være flydende?hilsen jeanette

        • Hej :-)
          Mange tak skal du have.
          Det lyder underligt at de var flydende. Jeg har ikke oplevet at de er flydende? Men har rettet i opskriften og skriver nu, at det nok skal være en fast-honning. Håber det gik alligevel!

    • Pinligt, det er først nu jeg har fået prøvet dem. Børnene er ikke så begejstrede, som de er for dem jeg har lavet før, hvor der er lidt sukker og marcipan i. Det er nok meget konsistensen, fordi de også er bløde udenpå. Jeg vil nok droppe sødemidlet og prøve med kokossukker en anden gang.

      Kh.
      Anne-Marie

      • Det er da helt ok :-) En skam at de ikke faldt i børnenes smag! Men ok – de kan nok ikke hamle op med varianten med marcipan og sukker ;-)

  6. Mums, de ser jo slet ikke dårlige ud! Hvor meget flydende stevia vil du mene, der skal i? Er simpelthen vild med din blog! :-)

  7. Skal lige høre om det skal være 2 hele æg eller bare hviden..?? Synes nemlig mit også blev meget flydende. Har brugt “fast” honning. Lavede dog dobbelt portion, så alt blev bare x 2. Det er der vel ikk noget i vejen med??

    • Det er hele æg. Jeg må hellere lige forsøge at lave dem igen snarest, så jeg kan se om mit også bliver flydende. Jeg synes nærmere at min dej var tør. Jeg håber dog det blev spist alligevel og at du eventuelt bare tilsatte mere kokos? :-)

  8. Man kan også lave dem med dadler, så bliver de også søde naturligt☺️ Og de smager bare som dem fra bageren!

  9. Hej Stina
    Tror du man kan erstatte bananen med noget andet ? Måske et ekstra æg ? :)

    • Hej Sine,
      det ved jeg desværre ikke, da jeg ikke har forsøgt. Banan bidrager jo både til konsistens og sødme – måske dadler?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*