Sunde bananmuffins

af Stinna

Sunde bananmuffins

Sunde bananmuffins med chokolade, mandler og havregryn. 

Sunde bananmuffins

Disse bananmuffins er altid et hit hos mine gæster – selv sukkergrise er vilde med dem. De indeholder kun ingredienser du kan få i ethvert supermarked og de er nemme at lave. Så hvis du mangler en idé til en lille kage til weekenden, så kan jeg anbefale disse.

Kombinationen af banan og chokolade er virkelig lækker. Faktisk er det ofte den kombination jeg ender med, når jeg skal bage kage. Hvis du hellere vil bage én stor banankage, så finder du en opskrift her. Faktisk er min banankage bloggens mest populære opskrift og det forstår jeg godt, for den er virkelig god!

Men nu til opskriften på de skønne bananmuffins

Opskriften herunder rækker til 10 bananmuffins. Jeg opbevarer dem på køl – hvor de sagtens kan holde nogle dage. Ellers kan de også sagtens fryses ned, så er der lækre muffins til de lidt travlere dage. 

I opskriften har jeg brugt blendede havregryn. Du kan både bruge finvalsede og grovvalsede, bare du ca. bruger 2 dl blendede havregryn. 

Sunde bananmuffins

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Ret: Bagværk, Dessert
Køkken: Sundere søde sager
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
No ratings yet

Ingredienser

  • 15 dadler de bløde i papæske
  • 3 stk. æg
  • ½ tsk. vanillepulver
  • 2 dl havremel blendede havregryn
  • 250 g banan
  • 2 spsk. smeltet kokosolie
  • Lidt salt
  • 100 g mandler
  • 60 g mørk chokolade gerne 85% eller derover

Pynt

  • 40 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Hak/blend mandlerne til mel.
  • Blend dadlerne.
  • Mos bananerne godt – gerne i en minihakker.
  • Bland mandler, dadler, banan, æg, salt, vanillepulver og kokosolie sammen. Kom havremel i. Hvis du ikke har havremel, så tag havregryn, og blend dem fint til havremel.
  • Hak chokoladen groft, og rør den i.
  • Kom dejen i muffinsforme – brug gerne silikoneforme, så den ikke hænger fast.
  • Bages i 15-20 minutter, eller til de er gyldne.
  • Pyntes med mørk chokolade mens de stadig er lune. Så smelter chokoladen på dem.
  • Velbekomme.

Hvis du også er vild med banan i bagværk, så er disse opskrifter måske også noget for dig:

Sunde bananmuffins



 

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

8 Kommentarer

Mai P. 15. januar 2016 - 08:08

Hej, jeg ligger kun inde med en dadel masse, så hvor meget vil du skyde på at jeg skal bruge i gram svarende til de 15 dadler? Og super blog forøvrigt

Reply
Stinna 15. januar 2016 - 08:55

Det ved jeg desværre ikke. Jeg ved ikke hvad dadler vejer :-) Men du kan smage til undervejs. Men mange tak.

Reply
Christine Bonde 17. januar 2016 - 15:33

De lyder virkelig gode, smukke!

Reply
Stinna 17. januar 2016 - 17:27

De er SÅ gode :-) tak!

Reply
Charlotte 18. januar 2016 - 12:57

Det er de bedste muffins jeg har fået, det er virkelig gode! Tak for opskriften :)

Reply
Stinna 18. januar 2016 - 13:01

Skønt at du kunne bruge opskriften – herhjemme er disse også et hit!

Reply
Helene S 16. maj 2020 - 15:34

Ser så gode ud!
Men hvordan kan det være, at der ikke skal bagepulver i?
Tak

Reply
Stinna 16. maj 2020 - 15:37

Mange tak :-) De er ikke luftige som almindelige muffins, så jeg synes ikke de behøvede bagepulver. Jeg vil dog prøve opskriften af med bagepulver, næste gang jeg laver dem :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.