Bananmuffins uden sukker (glutenfri og laktosefri )

sunde bananmuffins

Sunde bananmuffins. Hjemme hos os, har jeg omdøbt mandag til at være ‘hygge-mandag’. Det vil sige, at om mandagen skal vi hygge os ekstra meget. Derfor vil jeg i dag spise disse meget lækre muffins, som min kæreste bagte igår. Min kæreste er ret god i køkkenet og især sunde kager er han virkelig god til.

Som I måske allerede har gættet, så er jeg ret vild med kombinationen af banan og mørk chokolade. Hvis du også er helt pjattet med denne kombination, så vil jeg anbefale at tjekke min sundere banankage ud lige her. 

Disse bananmuffins er lavet uden tilsat sukker og de er fri for gluten. I stedet for hvedemel er der brugt majsmel og havregryn. For at binde dejen bedre sammen (og give en god konsistens) er der loppefrøskaller i – det som også kaldes HUSK.


 SUNDE BANANMUFFINS MED MØRK CHOKOLADE (8 STK) 

4 æg

2 store modne bananer

½ tsk salt

50g mørk chokolade (jeg bruger 70% eller derover)

3 tsk loppefrøskaller

50g fedt (smør eller kokosolie)

2 spsk majsmel

3 dl fine havregryn

1 tsk bagepulver

20 dråber stevia sweet drops – (alternativt tilsæt kokossukker eller andet sødende)

1 dl mandler

Fremgangsmåde:

  1. Blend bananer til mos – evt. i en minihakker.
  2. Hak mandler og chokolade groft.
  3. Smelt fedtstoffet i en gryde.
  4. Bland alle ingredienserne sammen.
  5. Bages i silikoneforme ved 160g varmluft til de er gyldne (ca. 20 minutter).
  6. Lad dem køle af inden de spises. Opbevares i en pose på køl.
  7. Velbekomme!

sunde bananmuffins

Print Friendly

13 kommentar

  1. Hej Stinna, har du set, at dig og din blog er blevet fremhævet i det nyeste nummer af BoligLiv? :D

  2. Hvor mange mandler skal der i? :)

  3. MUMS, hvor ser det lækkert ud :-)
    KH Cathrine fra http://www.cathrineyoga.dk

  4. Mums de ser gode ud! Dem skal jeg vist snart have lavet. Kan majsmelet evt. erstattes med noget andet? :-)

  5. De ser virkelig fantastiske ud!
    Jeg spiser ikke æg – har du et alternativ?

    • Jeg har desværre aldrig prøvet at bage dem uden :-)Men jeg ved at nogle bruger ‘hørfrø-slim’, eller et produkt der hedder ‘no-egg’. Jeg ville nok forsøge mig med flere loppefrøskaller og mere væske.

  6. Hejsa. Ved du om man evt. kan udelade loppefrøskaller eller erstatte det med noget andet? Det behøver sådan set ikke være glutenfrit :-D

    • Hej Rebekka!
      Måske lidt hvedemel? Loppefrøskaller suger væske og sørger for, at dejen holdes sammen. Jeg har desværre ikke prøvet med andet :-) Giv gerne lyd, hvad du får prøvet!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*