Sunde æblemuffins

Sunde æblemuffinsSøde sunde æblemuffins. Så blev det september. Efteråret er min yndlingsårstid – og til efteråret hører lækre frugter! Så da min kæreste forleden kom hjem med de lækreste danske økologiske æbler fra torvemarkedet, besluttede jeg mig for at bage sunde æblemuffins. Faktisk har denne opskrift tidligere været på bloggen, dog med få ændringer.

Jeg spiser dem som en sundere eftermiddagssnack og de er perfekte at have med på madpakken.

Du får opskriften herunder. Se den oprindelige opskrift her.

 ÆBLEMUFFINS ( 10 STK)   

muffins

3 æg

3 dl fine havregryn – brug glutenfri havregryn, hvis du ikke tåler gluten.

3 små danske æbler

1 tsk kanel

½ tsk kardemomme

lidt salt

5 friske dadler

20g smør / kokosolie

topping

Skyr

Kanel

Honning/andet sødende

  1. Skær æbler i små tern.
  2. Blend dadler. Hvis din blender ikke kan blende dem, kan de moses med en gaffel istedet.
  3. Bland æbler, havregryn, kanel, kardemomme, dadler, smeltet fedtstof, salt  og æg.
  4. Kom dejen i silikoneforme.
  5. Bages ved 200g varmluft i 15-20 minutter (hold øje med dem!)
  6. Når de er kølet af, laves en topping. Bland skyr med lidt kanel og honning.

Sunde æblemuffins

Print Friendly

12 kommentar

  1. Sikke dejlige muffins :-) og lækkert med skyr, kanel på toppen og så fint pyntet med tynde æbleskiver.
    Jeg skal vist på æble-samleri i haven i weekenden og selv prøve at bage efter din opskrift.
    Tak og en skøn weekend ønskes :-)

  2. Hej Stinna:-) Har lige fået en pose nedfalds-æbler fra svigermor, så jeg vil lave dine muffins i weekenden. Men har samtidig noget peanutbutter jeg gerne vil have brugt. Kan det mon indkorporeres i opskriften, tror du? Ville du i så fald putte det i dejen, eller ovenpå? Vi Mia

  3. Pingback: Endelig æblesæson + opskrift på æblekage - Stinna

  4. Hej Stinna :-)

    Blender du dadlerne eller hvad gør du med dem?

    Venlig hilsen
    Janne

  5. Skal havregryn og dadler blendes/findeles før der blandes med de andre ingredienser?

  6. Hej :)
    Jeg tror, jeg vil lave en variation af disse fine muffins i aften. Men gør det nogen forskel, hvis jeg bager dem i papirforme (som er hvad jeg kan få fat i her, hvor jeg er)?

  7. Pingback: 5 opskrifter med æbler - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*