Sund chokoladekage – den allerbedste sundere chokoladekage

sund chokoladekage

Den skønneste sundere chokoladekage, med smag af kaffe. Kagen er sødet med dadler og indeholder dadler, hasselnødder og er toppet med chokolade og friske blåbær. Det er  chokoladeelskende kæreste har bagt denne lækre chokoladekage. Det er en af de bedste jeg har smagt!

Gid det var mig der havde fundet på den. Den smager lidt ala chokolade drømmekage, men bare en sundere variant!

Denne kage blev første gang delt herinde i 2013 og er blevet bagt mange gange siden – men i dag trængte opskriften til nye billeder af kagen. Så hvis du mangler en idé til en sund chokoladekage, så er denne et godt bud. Jeg har valgt at kalde den for en sund chokoladekage, da den er sundere end de almindelige chokoladekager – men den er stadig bare lidt sundere og derfor stadig en kage. sund chokoladekage

Opskriften rækker til et lille fad og jeg har derfor valgt at angive den til fire personer.

★ SUND CHOKOLADEKAGE ( 1 LILLE TÆRTEFAD, 4 STYKKER)  ★

2 æg

100 g hasselnødder

1 dl kokosmel

150 g dadler (de lidt friske)

1 tsk. vanillepulver (ikke vanillesukker)

3 spsk. kakaopulver

2 spsk. kokosolie

lidt salt

1 spsk. kakaosmør ( eller 3 spsk kokosolie i alt)

1 stærkt espressoshot (evt. en anden type stærk kaffe – det svarer ca. til 1 dl)

50 g chokolade til overtræk

En smule lys chokolade til at lave mønster (en sukkerfri kan løbes i større supermarkeder)

Fremgangsmåde:

  1. Hak hasselnødderne fint i en minihakker / blender.
  2. Blend dadler sammen med æg, så det bliver en ensartet masse.
  3. Smelt kokosolie og kakaosmør i en gryde.
  4. Bland hasselnødder, dadler/æg, kokosolie, kakaosmør, kokosmel, et espressoshot, lidt salt og vanillepulver sammen.
  5. Dejen kommes i en lille tærteform (jeg brugte et meget lille et, hvor dejen lige kunne være) beklædt med bagepapir.
  6. Kagen bages i ovnen ved 180grader i en forvarmet ovn, i ca. 30 minutter.
  7. Når kagen tages ud, kommes et stykke chokolade på og lad det smelte.
  8. Den smager bedst efter en nat i køleskabet, så den har fået lov til at sætte sig lidt.
  9. Vekbekomme!

sund-chokoladekage-7

sund-chokoladekage-2 sund-chokoladekage-5

Print Friendly

72 kommentar

  1. -Men goddag, nye yndlings-kage! Den ser både nem og dejlig “tung” ud. Nomme nom – skal klart prøves :)

  2. Uhm!
    Ser godt nok lækkert ud! Den skal helt sikkert afprøves, men kan kokosolien mon udelades og kakaosmøren mund skiftes ud med almindeligt fast smør??

  3. Den ser intet mindre end fantastisk ud! Selv her til formiddag får jeg lyst til kage…

  4. Mums, hvor ser den lækker og snasket ud – lige som en chokoladekage skal være. Super god idé med dadlerne i. Vil jeg glæde mig til at prøve – og med vaniljeis til på terrassen

  5. Årh det ser alt for lækkert ud! Sådan en kage sammen mine pandekager ville være det ultimativt mest syndige uden at være det! :-D

  6. Årh det ser alt for lækkert ud! Sådan en kage sammen mine pandekager ville være det ultimativt mest syndige uden at være det! :-D
    http://linemai.blogspot.dk/2013/06/proteinpandekager-i-mit-hjerte.html

  7. Den smager virkelig godt, mums :-) Tak for en lækker opskrift.
    Jeg serverede den med Skyr blandt med lidt kokos mælk, vanilje og friske bær og det ar et kæmpe hit.

  8. Den smager virkelig godt, mums :-) Tak for en lækker opskrift.
    Jeg serverede den med Skyr blandt med lidt kokos mælk, vanilje og friske bær og det ar et kæmpe hit.

  9. Jeg har lige lavet den, og den var SÅ lækker!
    Lavede et par ændringer, som at udelade kokos og tilsætte 2 ekstra æg.
    Tak for opskriften!

  10. Pingback: Fødselsdagskage – paleo chokoladekage… | STINNA

  11. Det ligner til forveksling en Anna Wurtz lagde ud for nylig. Efter din vel og mærke, men dit navn er ingen steder nævnt på hendes blog. http://annawurtz.com/2013/09/verdens-bedste-chokoladekage/

  12. Nøøj den ser god ud. Elsker dine opskrifter (og din kærestes, haha)!

    Hvordan er kalorieindholdet i denne bombe?

  13. Skalsikkert laves igen og igen,den er bar et hit!

  14. Er simpelthen nødt til at sige TAK!
    Bagte denne i går – og den smager jo præcis som en chokoladedrømmekage!
    Også er den fyldt med gode lækkerier :-)
    Helt sikkert en ny klassiker i mit hjem :-)

  15. Den ser spændende og dejlig ud :o)
    Jeg er ny inden for dette og vil gerne prøve at bage denne kage – og kan desværre ikke selv regne ud, hvad det 3. punkt på ingredienslisten står for? Altså 1 dl kokos? Er det kokosmel eller kokosmælk ellerkokossmør eller?
    På forhånd tak!

  16. Amalie Kargaard

    Den ser god ud! Jeg skal helt sikkert prøve den. Er bare lidt i tvivl om, hvad man gør med overtrækket. Skal chokoladeovertrækket smeltes og hældes på, efter kagen har været i ovnen?

    • Det bestemmer man selv :-) Jeg kommer chokoladen på lige når kagen kommer ud af ovnen, så chokoladen smelter over den varme kage :-) Så slipper man for at skulle igang med vandbad til chokoladen.

  17. Pingback: Den perfekte chokoladekage goes healthy | Workout with me

  18. Hej Stinna,
    Den ser så lækker ud den chokoladekage, men jeg er i tvivl bruger I friske eller tørrede dadler?
    På forhånd tak for hjælpen :)

  19. Hej :-) Kan kaffen eventuelt erstattes med noget andet?
    Mvh

  20. Pingback: Sådan overlever en sukkergris en måned uden sukker

  21. Hej Stinna. Super skøn opskrift – men når den bages, bruger du så varmluft? Eller? :)

    – Kathy

  22. Hej,
    Din kage ser super lækker ud!
    Har faktisk lige taget min ud af ovnen… Den dufter dejligt, men ligner overhovedet ikke din:-(
    Har selvfølgelig ikke smagt den endnu og set er jo der hemmeligheden ligger meeen… Tænkte også på; skal der slet ikke noget hævemiddel (natron?) i???
    Nå, glæder mig til at smage den alligevel;-)

    • Hej.
      Det lyder underligt. Har du brugt helt samme ingredienser? Jeg bruger aldrig hævemidler i mine opskrifter :-)
      Håber den smager godt alligevel!

  23. Pingback: Sundere snickerskage… | STINNA

  24. Mmh, lavede denne i weekenden til da mine svigerforældre kom forbi – de kunne slet ikke forstå den ikke var uden raffineret sukker og mel! Jeg toppede den med chokoglasur (hov, så kom der jo sukker på alligevel ;-)), frysetørrede jordbær og friske jordbær ved siden :-) Det var et hit!

  25. Camilla

    Ser mega lækkert ud! Tror I den kan bruges i muffinsforme?

  26. Pingback: sund chokoladekage | STINNA

  27. Hej Stinna :)

    Uhmm… Den ser hammer god ud den kage!
    Hvor stor er tærteformen du bruger?

    • Hej.
      Jeg bruger en lille tærteform, ca. 20 cm. Min kusine har dog bagt denne kage også, hvor kagen er bagt i et firkantet fad og der er til flere personer ( men kommer nok også an på, hvor kagesulten man er ;-) )

  28. Er kagen sund ? Hvor mange kcal 100gram og hvor meget fedt ?:))

  29. Er kagen sund ? Hvor mange kcal 100gram og hvor meget fedt ?:))

    • Hej Sabrin.
      Det kommer helt an på, hvad man synes der definerer sundhed. Jeg synes kagen er sund, da den indeholder ene gode ting og ikke indeholder tilsat sukker og tilsat mel.
      Jeg regner aldrig i kalorier, så det kan jeg desværre ikke svare dig på :-)

  30. En hurtig udregning på ingredienser – med det udgangspunkt at kagen kan deles i ca. 6-8 stykker så er kalorierne ca: 260-350 kcal. pr stykke.

    • Det er nu ikke fordi jeg ikke kan regne det ud i kalorier, men for mig betyder kalorieindholdet ikke så meget :-) Men mange tak :-)

  31. Pingback: Lækker og sund paleo chokoladekage | Stinna - en sund madblog

  32. Mette Berg

    Holy crap! Den er jo fantastisk! Smager slet ikke sund!
    Dvs, dejen smager absolut fantastisk ;-), da den kom ud af ovnen, var mine sugarcrawings væk, så har ikke smagt den færdigbagte version endnu, men har skyhøje forventninger!! ;-)

  33. Så har jeg bagt kagen som skal bruges til en stenalderaften hos gode venner, er spændt på hvad de siger, for de lever netop af stenalderkost. Håber de godtager den!! Men den dufter ihvertfald helt fantastisk :)

  34. Den ser så god ut! Jeg har tenkt til å bake denne kaken i morgen. Tror du jeg kan bruke tørket fiken istedenfor dadler?

  35. Hej Stinna

    Du skriver, at ekspressoshottet kan erstattes af anden stærk kaffe. Hvis man fx laver en stærk nescafeblanding, hvor meget kaffe, skal der så i – 1/4 dl, 1/2 dl, 1 dl?
    Mvh

  36. Hej Stinna,

    Bruger du almindeligt kakao eller raw kakao – synes nemlig at det ofte gør en ret stor forskel for det endelige resultat :-)

  37. Hej Stinna,
    Jeg vil bage denne kage i dag. Har dog et spørgsmål: Smager kagen gennemtrængende af kokos? (jeg har tænkt mig at udskifte kokosolien med smør, gør jeg altid). Men der er jo stadig en dl kokos i, og jeg ville bare spørge, hvor meget kagen smager af kokos, da jeg ikke så godt kan lide det. Kan dog godt lide det der overtræk på drømmekage fx, så måske det kan give dig en ide omkring, om det i denne opskrift er for gennemtrængende?

    Håber du kan give et prej.

    Mvh. Signe

    • Hej Signe!
      Jeg synes kagen smager lidt som de chokolade-kokos/drømmekage man engang bagte meget- hvis du altså kender den?
      Ellers kan du måske erstatte kokos med mandler, men jeg har ikke prøvet det :-)

      God weekend!

  38. Pingback: Sunde chokolademuffins (glutenfri og laktosefri)

  39. Pingback: Sund snickerskage - kage lavet med peanuts og chokolade

  40. Pingback: Mine 5 mest populære opskrifter - Stinna

  41. Kan man bruge daddel pasta ?

  42. Du mangler at skrive hvornår halvdelen af ingredienserne skal bruges. Kagen passer da på ingen måde til 4 personer / et tærte fad, som det ser ud på billedet. Tror din måling er forkert.

    • Det er et meget lille tærtefad – så jeg tænker 4 stykker :-) Jeg manglede at skrive kakaosmør og kokosmel i fremgangsmåden, det er rettet nu. Hvad mener du med det sidste? Opskriften passer til et lille tærtefad og ved mig kan det sagens deles fire personer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*