Fødselsdagskage – banankage med flødeskum og friske bær

sund banankage

Så blev det mandag og sikke en weekend jeg har haft. Jeg har holdt fødselsdag hele weekenden, så har fået lavet en masse skøn mad og bagt boller og kage.

I går kom min mors familie på besøg til kage, kaffe og boller. Fordi at flere i min familie ikke spiser gluten og mælk, så skulle kagerne naturligvis være glutenfri og mælkefri. Valget fald på min sunde banankage, som også er min mest populære kage herinde på bloggen. Kagen toppede jeg med pisket soyafløde og friske bær og grofthakket mørk chokolade. Hvis du sagtens tåler mælk, så kan man piske almindeligt fløde – men soyaflødeskum smager rigtig godt!

sund banankage

Herunder deler jeg opskriften på min banankage endnu engang. Jeg har lavet opskriften større end normalt, men hvis du ikke får så mange gæster, så bare halver opskriften og bag kagen i en mindre form.

★ OPSKRIFT PÅ SUND BANANKAGE (8-10 PERSONER) ★

500g banan ( 5 store bananer)

6 æg

200g dadler ( de ‘halv-friske’ der er i grøntafdelingen i en papæske)

4 spsk smeltet kokosolie

lidt salt

200g mandler – eller færdigkøbt mandelmel

100g hakket mørk chokolade (gerne 85% eller derover) *

soyaflødeskum ( den fra alpro som kan piskes)

friske bær og mørk chokolade som topping.

Fremgangsmåde:

 1. Tænd ovnen på 160grader.
 2. Hak/blend mandlerne til mel. Blend dadlerne godt.
 3. Mos bananerne godt, gerne i en minihakker.
 4. Bland banan, mandler, æg, salt, de hakkede dadler og kokosolie sammen.
 5. Hak chokoladen groft og rør i.
 6. Kommes i en 20cm springform med bagepapir.
 7. Bages i 55 minutter, eller til den er gylden og fast.
 8. Lad nu gerne kagen stå i køleskabet til dagen efter, så er den meget bedre.
 9. Når kagen er kold pyntes den med flødeskum, friske bær og grofthakket chokolade.

Velbekomme.

* for at kagen er helt sukkerfri, så vælg en sukkerfri chokolade eller en på 100%.

sund banankage

Print Friendly

11 kommentar

 1. Perfekt valg – den er bare så lækker at se på og fin, er vild med pynten! Håber festen var god, har selv lige fejret fødselsdag og vist gaver frem på bloggen – håber din høst var ligeså flot som min :D

  – A

 2. Stort tillykke med fødselsdagen :-)
  Sikke en dejlig kage du fik bagt og så flot en kjole du har :-)

  Ønsker dig en dejlig dag.

 3. 200 gram mandler = med hvor meget mandel mel? Har købt mandel mel. Mere så kagen ikke bliver for tør hvis der kommer for meget mandelmel i . Glæder mig til at lave den til mine gæster i morgen 28/10 – hvis du læser dette inden – det håber jeg :) Tak!

  • Hej – hvilken type mandelmel har du brugt? Hvis det er almindeligt vil jeg sige 200g, men ved ikke hvis du har købt det fedtreducerede :-) Håber kagen bliver god!

   • Den almindelige mandelmel, ikke den fedtfattige. Den er i ovnen nu, ser ud til at blive god. Tak for opskriften og for hjælpen -:) God weekend.

 4. Hej Stinna
  Nu har jeg lavet denne kage af flere omgange, hvor jeg, ligesom du anbefaler, lader kagen stå natten over i køleskabet. Men det er som om kagen ’sveder’. Den glinter ovenpå, er det kokosolien? Jeg må duppe den tør, inden jeg kommer flødeskum på. Jeg har begge gange fulgt opskriften nøje, men alligevel sker det. Har du nogle gode råd?
  Men derudover smager den fantastisk :)

  • Hej :-) Det har jeg ikke prøvet. Er det med chokolade på? Alternativt kan du vente med at overtrække den (hvis du altså har chokolade på), da der godt kan komme lidt kondens på chokoladen.
   Ellers ved jeg det ikke. Tænker det kan være væske, men synes ikke jeg har prøvet det du skriver. Men godt at den er god alligevel :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*