Sund banankage uden mel og sukker…

sund banankage

// Sund banankage uden mel og sukker. Jeg kan se, at denne banankage længe har været det mest besøgte indlæg her på bloggen. Derfor vil jeg gerne dele den igen, da der er kommet nye læsere til siden sidst! Opskriften på en sund banankage uden mel og sukker får du herunder:

Igår kom min kæreste hjem fra en måneds ferie, så derfor skulle han forkæles med kage. Derfor bagte jeg denne sunde banankage, som en velkommen-hjem-kage. Min søster har opskriften på verdens bedste usunde banankage og det var denne smag jeg prøvede at ramme. For at være helt ærlig – så klarede jeg det faktisk rimelig godt.

Kagen er uden mel og er laktosefri. Den smager simpelthen så skønt. Jeg håber I vil prøve kagen, den blev ihvertfald hurtigt spist herhjemme.

Jeg har lidt svært ved at mænge angive min kage. For hvor mange personer er sådan en kage her til? Vi var jo kun to, men spiste til vi var ved at revne :-) Kagen er allerbedst dagen efter, så bag den gerne dagen inden du får gæster. Jeg synes oftest, at banankage skal have en nat til at sætte sig.


★ OPSKRIFT PÅ SUND BANANKAGE (4 PERSONER)★

250g banan ( 3 små øko bananer)

3 æg

100g dadler ( de ‘halv-friske’ der er i grøntafdelingen i en papæske)

2 spsk smeltet kokosolie

lidt salt

100g mandler – eller færdigkøbt mandelmel

50g hakket mørk chokolade (gerne 85% eller derover) *

50g chokolade til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 160grader.
  2. Hak/blend mandlerne til mel. Blend dadlerne godt.
  3. Mos bananerne godt, gerne i en minihakker.
  4. Bland banan, mandler, æg, salt, de hakkede dadler og kokosolie sammen.
  5. Hak chokoladen groft og rør i.
  6. Kommes i en lille form med bagepapir.
  7. Bages i 45 minutter, eller til den er gylden og fast.
  8. Kom chokolade ovenpå, så det smeltet. Fordel det.
  9. Lad nu gerne kagen stå i køleskabet til dagen efter, så er den meget bedre.

Velbekomme.

* for at kagen er helt sukkerfri, så vælg en sukkerfri chokolade eller en på 100%.

sund banankagesund banankage

Print Friendly

126 kommentar

  1. Lavede denne lækre banankage i går og mums den blev god! Min kæreste som ellers ikke er til helse-kager, syntes at den smagte fantastisk. Rigtig god opskrift – tak for det søde Stinna :-)

    • Tak for din kommentar søde Nadia. Dejligt at I kunne lide kagen – det betyder altid ekstra, når ens gæster også kan lide kagen :-) Håber snart vi ses!

  2. Virkelig god opskrift og lige efter min smag og sundhed:-)
    Ser også lækker ud, så vil prøve den snart.

    Hilsner herfra.
    Heidi
    http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/07/cheesecake-med-skovbr.html

  3. Pingback: Et udpluk af mine sunde kager | Stinna - en sund madblog

    • Dine opskrifter er meget inspirerende – tak for dem! Og også denne kage ser meget lækker ud! Har du erfaring med at bage lignende kager med fx rismel i stedet for mandelmel? Jeg har nemlig en mandel-allergiker i familien..

      • Mange tak for de søde ord :-) Jeg bager ofte pandekager osv med rismel, så jeg ville godt turde at prøve :-)

      • Hej Anne,
        Mange tak for dine søde ord.
        Jeg har ikke forsøgt med denne kage. Men jeg ville godt turde bytte det ud med rismel, dog får du nok en anden konsistens.
        :-)

    • linda nielsen

      Hej.
      Jeg har nu prøvet at lave denne kage 2 gange, men synes den bliver for klæg desværre…
      1. gang lavede jeg den med hjemmelavet mandelmel og der blev den ekstremt klæg og gummiagtig.
      2. gang piskede jeg æggene først (for at gøre mere luftig) og ville egentlig have købt mandelmel, men da jeg så prisen prøvede jeg i stedet med fuldkornsrismel (aner ikke om det sundt?), og kagen blev da også meget bedre, men vil stadig gerne have mere alm. banankage konsistens, har du nogen gode ideer?
      Har overvejet at forsøge mig med lidt bagepulver, hvad tænker du om det?

      • Hej Linda,
        det er en klæg kage. Denne kage er ikke luftig som almindelige kager, så kender desværre ikke lige svaret. Jeg er faktisk ikke så god til almindelige luftige kager, så det er nok en smagssag. Men måske det kunne hjælpe med flere æggehvider og færre mandler? Jeg må lige prøve en dag :-)

    • Marie møller

      Hej Stinna
      Kan banankagen fryses ned?
      Vh Marie

  4. Hej Stinna.
    Din kage ser virkelig lækker ud. Og nu vil jeg lave den! MEN, hvis jeg ikke har kokosolie, kan jeg så bruge solsikkeolie eller evt. smør (for at være på den rigtig syndige side)?
    hilsen Karen

  5. Wow! Var så bange for at den ville smage for meget af dadler (ikke fan af dadler), men den smager akkurat som en usund banankage. ;)
    Virkelig god opskrift, som helt klart bliver gemt!

  6. Jeg har nu lavet denne skønne kage flere gange, og hver gang med kæmpe sucess! :)
    Så jeg ville egentlig bare lige sende lidt af al den ros, jeg har fået videre til dig :)
    Ps. den fungerer også godt som muffins ;)

  7. Ser lækker ud! Kan man bruge færdigkøbt mandelmel i stedet for selv at lave det? Og hvor meget skal man så bruge?

    • Hej :-)
      Hvis det er almindeligt mandelmel, så mener jeg bare at du skal bruge samme mængde. Hvis det er affedtet mandelmel, så ved jeg det desværre ikke :-)

  8. Bo Sandfeld

    Det er en super lækker kage, lige efter min smag, når man også laver mad efter stenalder metoden. PS alle i familien elsker den.

  9. Det er vitterligt den bedste banankage jeg har smagt, og det siger ikke lidt. Har altid været glad for kage, men eftersom jeg har lavet min livsstil markant om, så er der ikke plads til det. Men den her!!!!! Nøj hvor er den god, og smager så syndigt.. Mange tak for en fantastisk opskrift, der med 100% sikkerhed, der bliver bagt igen.

  10. Camilla reiche

    Jeg ville høre om du evt tror man ville kunne erstatte dadlerne med noget andet?

  11. Hej,
    Skal til at prøve at bage denne lækre kage! Er det 160 grader varmluft?

  12. Henriette

    Hej Stinna, lækre opskrifter du har! Har lige bagt banankagen og jeg havde kun 1 stor banan, men til gengæld også en stor meget moden avokado, så den kom med i kagen. Super resultat! Puttede også lidt valnødder i. Alt i alt supermums! Din hjemmeside er en skøn inspirationskilde. Tusind tak fordi du deler! Kh Henriette

    • Mange tak for de søde ord! Dejlig at du kunne bruge min opskrift. Moste du bare avocadoen i? Det må jeg prøve!

      Tak fordi du læser med :-)

  13. Kan mandlerne være med skal eller skal de smuttes?

  14. Super lækker kage. Selv min kæreste var imponeret,og han er ellers ikke til kager uden sukker,mel eller smør! Tror han i hvert fald! Jeg havde ikke nok dadler,men supplerede med tørret aprikoser,hvilket fungerede ganske fint:-) Tåler gentagelse!! Hilsen Anna

  15. Kunne det tænkes at der på en eller anden måde kunne benyttes peanutbutter – og vil du tænke at dette skulle være i kagen eller nærmere ovenpå?

  16. Josephine

    Når du skriver til 4 pers. er det så 4 stykker kage, du får ud af denne portion?

  17. Jeg lavede kagen i weekenden, og jeg er kæmpe fan :) Virkelig nemt og virkelig lækkert.

  18. Hej Stinna :-) Skal bage din banankage i morgen. Synes jeg har været lidt uheldig med kager uden sukker og gluten, så håber denne her er god :-) Hvordan blender jeg nemmest dadlerne uden at de hænger fast nede i blenderen?

    • Hej Annette!
      Jeg håber da du vil kunne lide denne.
      Jeg blender det aldrig, men bruger en minihakker. Det fungerer bedre til dadler og mandler. Ellers må du prøve at komme banan og æg ved, måske det er nemmere at blende så :-)

  19. Hej Stinna. Mange tak for alle de dejlige opskrifter, jeg lan ikke tåle banan, eller avokado, er der andet jeg kan erstatte bananer med? Håber du har en ide :) hilsen maya

  20. Kan man undlade at bruge æg i kagen evt andet man kan gøre?

  21. Tak for en lækker opskrift :) Jeg lavede en dobbelt portion til arbejdet og den blev taget MEGET godt imod :) Jeg synes måske den er lidt våd, men har ikke prøvet at bage uden mel osv før, så jeg ved ikke om det er meningen? Eller om det kunne tænkes man kunne putte lidt mindre kokosolie i?

  22. Hej Stinna
    Det er nogle super lækre opskrifter du har.
    Er det smagsneutral kokosolie du har brugt her? Eller kan varianten med kokossmag benyttes ?
    På forhånd tak for svar :)

    • Hej Stine,
      mange mange tak :-)
      Jeg bruger den med kokossmag. Du kan sagtens bruge den uden smag ellers.
      Håber du kan lide kagen :-)

  23. Siw Dalgaard

    Wauw det er den bedste banankage jeg nogle sinde har smagt

  24. Ved du om kagen kan fryses?;o)

  25. Louise Petersen

    Hej Stinna :-) jeg kan desværre hverken tåle dadler, abrikos, rosiner og andre tørrede frugter pga. irritabel tarm. Vil så gerne lave dine opskrifter og specielt denne men der indgår tit dadler :-( hvad kan jeg erstatte dem med ?? Har selv tænkt på banan eller avocado men i hvilket forhold og har du andre forslag ?? Ved godt det vil ændre på smagen men er desværre nødt til det :-(

    • Har præcis samme problem, må ikke spise tørret frugt pga. en candida-kur?
      Har du et erstatningsforslag Stinna?

  26. Dejlig kage som jeg ofte laver da min mand ikke tåler hvedemel. I knaphed på dadler har jeg suppleret op med abrikoser :-D Denne gang har forsøgt at gøre den lidt mindre blød ved at tilsætte en halv dl havregryn. Jeg puttede også en tsk 100% kakaopulver i , bare for at se hvad der sker ;-)

    Mette

  27. Min kage har været i ovnen i 1 time nu, men er stadig lige så blød som budding. Kan det være fordi jeg har brugt olivenolie i stedet for kokosolie?

  28. Jeg har bagt denne kage over 10 gange nu – så synes lige den fortjener en stor ros herfra – den er nem at lave og en succes hver gang, og når man har handlet til en portion, er det ofte kun bananerne man mangler, næste gang man får lyst til den – genial kage!
    :-) min kæreste (som også normalt er stor modstander af “sunde” kager) elsker den. Så mange tak for en god opskrift :-)

  29. Hej Hej
    Jeg har længe gerne ville prøve denne kage, da alle tøserne på uni er pjattede med den. Men jeg er allergisk overfor kokos – kan man bruge noget andet slags olie som erstatning? :)
    Mvh Ann

    • Hej Ann,
      skønt at de er vilde med min opskrift :-)
      Du kan bruge en anden smagsneutral olie. Måske rapsolie, men ikke olivenolie.
      Ellers vil smør sikkert også kunne fungere.

      Jeg håber at du får den afprøvet.

  30. Jeg har haft flere dårlige oplevelser med kager uden sukker og mel, men wow! Det smager præcis som den banankage fuld af smør og sukker som jeg plejer at bage. Jeg spiste den, mens den stadig var lun og chokoladen ovenpå stadig flydende, fordi jeg ikke kunne vente og selv der smagte den altså fantastisk.
    Fantastisk opskrift!

  31. Maria larsen

    Har bagt denne i dag og syntes den smager rigtig godt… Men ikke som den fede sukker banankage, hvilket ikke nødvendigvis er dårligt ;-) jeg fik 8 stk kager ud af det.

    • Dejligt at du kunne lide opskriften :-) Nej den er ikke helt som en almindelig banankage, hvilket jeg selv synes er ret lækkert.

  32. Hejsa.
    Kan man bruge rismel istedet for mandelmel?

  33. Endelig en god kage jeg ikke får ondt i mave af at spise – og rigtig lækker ☺️

  34. Jeg har allergi over for mandler,kan jeg bruge affedet kokosmel?

  35. Kan man erstatte æg med noget andet måske cremefraiche eller tofu?.

    Undgår helst æg i min mad.
    Bliver æggene brugt som hævemiddel? for så har jeg nemlig læst man kan bruge æblekoncentrat i stedet :)

    • Hej Anita, det ved jeg desværre ikke. De bruges både som hævemiddel (den hæver meget lidt) og ellers som bindemiddel og fyld. Måske du kan bruge flere dadler, mere banan, lidt flere nødder? :-) Meld gerne tilbage, hvordan det går.

  36. Super lækker kage, glad for jeg fandt den. Jeg bor dog alene og bruger den som selvforkælelse, derfor vil jeg høre om den er fryseegnet, eller om du ved hvor længe den kan holde sig i køleskabet?

  37. Ser supper lækker ud er igang med at prøve at lave lidt sundere kager end jeg normalt ville lave …. Men jeg har ikke mandelmel men jordnøddemel ?? Kan jeg bruge det i stedet for??

  38. Min datter går i en ’sukkerfri’ børnehave. En af pædagogerne er allergisk for mel, hvilket min datter er meget obs på. Så vi bagte denne opskrift, og jeg har spændt ventet hele dagen på reaktionerne. Der var kun ét barn ud af 24, der ikke kunne li kagen, og storesøster og jeg var endda heldige nok, at vi fik et lille stykke hver med hjem også. Rigtig god og let opskrift. :-)

  39. Jeg har lavet den med kokosfibermel istedet for mandel, fungerer perfekt!

  40. Hej. Jeg vil bare høre om du serverer kagen direkte fra køleskabet, eller tager du den ud noget tid inden servering? :)

  41. Hej
    Den ser super lækker ud! Ved du hvor mange Kcal der cirka er i den?

  42. Hvor stor er en “lille form” ca (:

    • Hej Anja- undskyld at jeg først svarer nu. Jeg har været i Kina de sidste 15 dage :-)
      Jeg mener at min form var 10 cm x 20 cm :-)

  43. Super lækker og nem kage. Det er altid en god undskyldning, når der er overmodne bananer i køleskabet.
    Vil bare lige informere om, at den stadig bliver rigtig lækker, hvis man undlader olien (kunne læse i kommentarerne at nogle ikke kan tåle kokosolie etc.) og at hvis man bruger affedtet mandelmel, så er det generelt ca. halvdelen af den oplyste mængde mel man skal bruge. :-)
    Tak for nogle dejlige opskrifter!

  44. Hvad kan man bruge i stedet for dadler?
    Jeg er på en kur og må ikke få noget sukker, sukkerindholdet i tørre frugt (dadler) er alt for højt til at jeg må spise det… :(

    • Hej! Hmm, det er lidt svært. Jeg vil sige noget der giver konsistens, men også søder. Er bananer OK? Måske flere bananer og en smule stevia? Jeg har dog aldrig forsøgt, men dadlerne bidrager primært som sødende og en smule som konsistens :-)

  45. Skøn kage, som er bagt igen i dag :-)

    Og jeg er ellers ikke fan af banankage!

  46. Pingback: Sund banankage - fødselsdagskage med flødeskum og friske bær

  47. Jeg har brugt din opskrift i dag. SÅ LÆKKER! Har givet dig et link på min blog. Tak for en lækker opskrift og god kage :))

    https://life-a-life.blogspot.dk/2016/10/spis-med-god-samvittighed-sundere.html
    Anne-Sofie

  48. Hej Stinna
    Jeg har lige bagt kagen og er totalt vild med den! Det er første gang jeg bager sådan en “helse kage” og jeg er meget positivt overrasket!
    Dog vil jeg høre hvordan du blender dadlerne, for det var godt nok ikke så nemt, jeg blev nødt til at gøre det sammen med bananerne for at det kunne lade sig gøre. Men det gør vel heller ikke noget eller hvad?
    Igen tusind tak for en lækker opskrift! Nu skal jeg i gang med at prøve nogle af dine andre :)

    • Hej – hvor dejligt at du blev positivt overrasket over kagen :-)
      Jeg blender dem ofte sammen med bananer eller æg. Det gør intet! Nogle blendere kan godt klare dadlerne alene.

  49. Hej Stinna,
    Normalt bager jeg banankage med meget modne bananer. Anbefaler du også dette ved denne kage? :-)

  50. Hej Stinna!

    Din banankage.. skal den dækkes til med noget når den skal i køleskabet?

  51. Hej Stinna, kan jeg bruge kokosfibermel istedet for mandelmel til kagen? Knus Cecilie

  52. Christina

    Hej Stinna
    jeg har både proevet dine aeble muffins og din banankage.. Helt fantastisk. Nu kan jeg give børnene laekre snacks med i skole og selv hygge med sødt uden af skulle have dårlig samvittighed. skønt – Tak :)

  53. Kagen ser SÅ lækker ud! Skal bage den senere, men ville lige høre, om man kan bruge almindeligt hvedemel/fuldkornsmel i stedet for mandelmel? :)

    • Tak skal du have :-) Det tror jeg sagtens at du kan, men har ikke prøvet :-) Det er bare tilsat for at så dejen til at hænge lidt sammen.

  54. Pingback: 4 dag på kuren | bymatildem

  55. Den er SÅ god. Manden herhjemme er ellers ikke så meget for at spise mine “sundere kager”, men denne er godkendt. Har du prøvet at fryse den ned?

    • Ej hvor skønt at I begge kan lide den :-) Jeg har ikke prøvet at fryse den. Men jeg tror sagtens den skal fryses, men vent med at overtrække den med chokolade til den er tøet op igen :-)

  56. Pingback: De 10 mest læste indlæg i 2016 - Stinna

  57. Mega god kage :)
    Hvordan regner med kalorie ud på hele kagen?

  58. Ej nej nej – hvor ser den lækker ud. Mine tænder løber seriøst i vand :p
    Tror den må bages i weekenden. Har du evt. prøvet at lave den med mint chokolade? Det er kærestens favorit, så må hellere prøve at lokke ham med noget han godt kan lide når nu det er en sund kage :)

  59. Den ser godt nok lækker ud den kage! Jeg vil super gerne lave den snart, men ville høre om de tre æg bliver brugt som hævemiddel eller bindingsmiddel i opskriften? Jeg vil gerne have byttet æggene ud nemlig

  60. Hvor længe vil du mene den kan holde sig på køl?

  61. Karoline

    Super lækker kage! Min kæreste og jeg er på udrensning også kendt som candida-kur og skal begrænse os på mange basale madprodukter. Denne her kage var lige hvad vi trængte til, tak! :-)

  62. Pingback: Farvel maj - maj måneds mest populære opskrifter - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*