Stenalderbrød – paleobrød

paleo-brød

Det er længe siden, at jeg sidst har bagt dette skønne stenalderbrød. Faktisk postede jeg en opskrift, da jeg startede bloggen for to år siden. Nu trængte opskriften til en fornyelse, især i form af nye billeder.

Dette brød er lavet af nødder, kerner, æg og olie. Det er nemt at lave og smager virkelig fantastisk med en skive ost på. Jeg bagte det forleden, da min mor og kusine kom forbi til brunch. Det er nok det nemmeste brød man kan bage, da alle ingredienserne bare røres hurtigt sammen og ikke skal hæve. Næste gang vil jeg tilsætte en smule mørk chokolade og tranebær, for at få en sødere version.

Dette brød var ret kendt for et par år siden, hvor det både blev kaldt stenalderbrød, paleobrød, nøddebrød og kernebrød. Jeg synes dog det fortjener et re-post, da det virkelig er et lækkert stykke brød.


 STENALDERBRØD (PALEO BRØD 1 STK) 

100 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
100 g mandler
100 g valnødder
100 g hørfrø
100 g sesamfrø
5 æg
1 dl olie (jeg brugte ½dl olie og ½ dl vand..)
1-2 tsk. salt

Fremgangsmåde:

  1. Kom alle nødder og kerner i en skål.
  2. Hæld æg, olie og salt i og rør det hele godt rundt.
  3. Kom dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir – eller en silikoneform.
  4. Bages 1 time ved 160g.
  5. Skæres når det er helt koldt, ellers kan det smuldre lidt.
  6. Smager skønt med et stykke ost på.
  7. Velbekomme!

paleobrødpaleo-brød-2paleobrød-2Regi: Tallerken fra house doctor

Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*