Små vanillemuffins med chokolade og hindbær

VanillemuffinsDisse små vanilleprikkede muffins med chokolade og hindbær blev serveret for to søde veninder igår.

Om morgenen var jeg forbi Torvet på Ingerslevs Boulevard i Aarhus, hvor jeg købte de smukkeste danske hindbær. De skulle selvfølgelig bruges til en kage og jeg tænkte, at vanille og chokolade ville være en skøn kombination.

De var helt perfekte til en kop kaffe og tager næsten ingen tid at lave. De indeholder kun ingredienser, som de fleste har i køleskabet eller som fås i supermarkedet. 


 VANILLEMUFFINS MED CHOKOLADE OG HINDBÆR ( 6 MUFFINS) 

1 dl havregryn (kan købes glutenfri)

1 dl havremel (kan laves selv)*

2 æg

2 små bananer

½ tsk vanillepulver / korn af 1 vanillestang

1 tsk bagepulver (kan købes glutenfri)

1 spsk kokosolie / smør

4 bløde dadler

lidt salt

50g mørk chokolade

friske hindbær

* Havremel kan laves selv – du skal blot blende havregryn og have 1 dl mel.

  1. Rør havregryn, havremel, salt, bagepulver, vanillepulver og kokosolie sammen.
  2. Blend bananer og dadler sammen.
  3. Bland det hele i en skål.
  4. Kommes i muffinsforme. Jeg bruger silikoneforme.
  5. Bages ved 200g varmluft i ca. 25 minutter ( afhænger af din ovn). Bages på midterste rist.
  6. Smelt mørk chokolade i vandbad eller ved lav varme i en gryde.
  7. Når muffins er kølet af, kommes der mørk chokolade på toppen. Top med friske hindbær.
  8. Velbekomme!

 

 

 

Vanillemuffins-2

Print Friendly

4 kommentar

  1. Nøj hvor ser de gode ud! :) De ryger helt sikkert på min to-do liste over kager.

  2. Hej. Kan se på oprksiften at havremel kan laves selv. Mit spørgsmål er så bare, hvor meget havregryn jeg skal bruge til 1dl mel? Til havremel
    Kh. Hilal

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*