Små søde sunde kokostoppe – uden banan

Som jeg viste jer i fredags på instagram, så har jeg bagt sunde kokostoppe her i sommerhuset. Eller måske sundere, de tæller jo altså stadig som kage. Jeg har tidligere lavet en opskrift på kokostoppe her på bloggen, hvor de var sødet med banan. De blev gode, men disse er altså lige en tand bedre! Faktisk sagde min kæreste da han smagte dem, at de smage præcist som dem fra bageren. Så de er ihvertfald godkendt herhjemme og om de smager som dem fra bageren, det må komme an på en prøve.

De er, som så meget andet bagværk, allerbedst efter nogle timer på køl. Vi spiste dem direkte fra ovnen, men dagen efter havde de altså fået en endnu bedre konsistens og tydeligere smag af kokostoppe. Så hvis du kan holde nallerne fra dem, så se om du ikke kan gemme et par stykker til dagen efter.

De er sødet med dadler og er tilsat ét æg for at få det til at hænge bedre sammen. Jeg har ikke forsøgt mig med en vegansk version af sunde kokostoppe, men tænker at ægget muligvis kan undlades hvis der tilsættes flere dadler – det må jeg prøve en anden gang. 

★SUNDE KOKOSTOPPE (8-10 STK)★

10 dadler (de bløde fra papæske)

1 æg

2 spsk. kokosolie (i fast form)

2 dl kokosmel (det almindelige der ikke koster særlig meget)

1 drys salt

evt. lidt sirup, hvis du har en meget sød tand eller massen ikke helt hænger sammen

60 g mørk chokolade til overtræk

Fremgangsmåde:

  1. Fjern stenene fra dadlerne. Mos dadlerne med en gaffel. Alternativt kan man mose dem i en minihakker.
  2. Kom dadlerne i en skål og tilsæt æg.
  3. Smelt kokosolie i en gryde og tilsæt til skålen.
  4. Tilsæt et drys salt og rør godt i dejen.
  5. Form små kugler af dejen. Hvis det driller lidt, kan der tilsættes en smule sirup / honning – det gør, at dejen klistrer lidt mere.
  6. Kom de små kugler på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bages i ovnen ved 180 grader til de er gyldne på toppen. Dette tager ca. 10-15 minutter.
  8. Lad dem køle helt af.
  9. Smelt chokolade over vandbad og dyp bunden af kokostoppene i chokolade. Lad chokoladen størkne.
  10. Velbekomme!
  11. Lad dem gerne stå en nat i køleskabet inden de spises – så er de endnu bedre.

 

Print Friendly

2 kommentar

  1. NØJ hvor har jeg lyst til kokostoppe nu!!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*