SMÅ NO-BAKE KAGER

karamelkager-3

 

Jer der følger mig på instagram har måske set, at jeg i de næste tre måneder skal spise en smule anderledes ens jeg plejer. Jeg er igang med allergi udredning og skal holde mig fra gluten, mælkeprodukter, soya og kaffe. Jeg har det egentlig fint med det, da det ikke er helt så anderledes end hvordan jeg plejer at spise. Men kaffe – det bliver godt nok svært!

Jeg vil selvfølgelig fortsætte med at blogge om sunde og lækre retter, så egentligt bliver der ikke den store forskel. Jeg vil dog prøve at indføre, at jeg tilføjer når en opskrift er laktosefri & glutenfri.

Denne opskrift er små kager, som ikke skal bages. De er hurtigt at lave og smager skønt.


 

SMÅ NO-BAKE KAGER ( 6 STK ) 

Bund:

100 g dadler

100 g mandler

1 dl vand

1 dl havregryn (glutenfri)

1 spsk kokosolie

lidt salt

Chokotop:

100 g dadler

1 dl vand

50 g mørk smeltet chokolade

  1. Mandler og dadler blendes i en minihakker.
  2. Tilsæt havregryn, salt og smeltet kokosolie.
  3. Hvis du ønsker en finere bund, så blen det lidt sammen.
  4. Kom dejen i muffinsforme (gerne silikoneforme).
  5. Smelt chokolade over vandbad. Imens hakkes dadler fint og blendes med vand.
  6. Rør chokoladen i og kom choko-cremen ovenpå muffins dejen.
  7. Sættes på køl til de har sat sig. Velbekomme!

karamelkager-2-2

Print Friendly

8 kommentar

  1. Hvor ser de bare super lækre ud! Jeg elsker no-bake kager så de her skal prøves på et tidspunkt.
    Og tusind tak for de fine ord ovre på Beetroot Bakery’s blog!

  2. Lyder som en lækker dessert. Kan man skifte mandlerne ud med noget andet? Kan nemlige ikke lide mandler – og det ligner på billedet, at der er nogle grove stykker der er i kagen.

  3. What!! Kaffe – det ville være mit værste mareridt at skulle lægge på hylden. Sender den en portion virtuel styrke ;) …Især da jeg først tænkte de her kager var perfekte til en kop kaf’!

    • Ha ha ! Det er virkelig hårdt. Jeg føler mig faktisk lidt som en narkoman på afvænning. Ikke rart! Tak for styrken – jeg håber det virker. Lige nu sidder jeg med en kop chai med rismælk i .. det er bare ikke det samme!

  4. Virkelig lækkert :-p Jeg skiftede dadlerne i bunden ud med abrikoser, det fungere fint, så er de ikke så søde.
    Jeg undgår selv gluten, mælk og sukker og har ofte fundet inspiration på din blok.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*