Små no-bake chokolade-mousse kager

no-bake-muffins-3Da det igår stormede og jeg blev ramt af lækkersult, så måtte jeg på jagt i mit køkken efter ingredienser, som jeg kunne lave kage ud af. Heldigvis havde jeg vildt forskellige lækre ingredienser i skabene og det blev der disse lækre sundere chokolade-mousse muffins ud af. Egentlig kunne man kalde disse kager for rawcake, men da jeg har valgt at smelte almindelige chokolade, er de ikke helt raw – men derfor kalder jeg dem for no-bake muffins.


★ NO BAKE CHOKOLADE-MOUSSE KAGER  – 4 SMÅ KAGER★

Jeg har set denne type chokolademousse flere steder og idéen er blandt andet herfra

bund

65g mandler

5 dadler (dem fra en papæske i grøntafdelingen)

1 spsk kokosolie

salt

fyld

1 dl fed kokosmælk *

50g mørk chokolade – jeg bruger en øko 85% uden mælk

1 spsk kokosolie

  1. * Stil en kokosmælk på køl. Herved skilles den fede del og den vandede del. Det er kun 1 dl af den fede del, der skal anvendes.
  2. Bland det fede kokosmælk, smeltet mørk chokolade og kokosolie sammen. Sæt til side i en skål.
  3. Nu laves bunden. Hak mandler fint.
  4. Blend dadler, salt og kokosolie sammen.
  5. Bland mandlerne og dadelmassen sammen.
  6. Kom mandelmassen i små muffinsforme (jeg brugte dem af silikone).
  7. Kom chokolademassen ovenpå.
  8. Stil på køl i en times tid, til chokolademassen er stivnet.

no-bake-muffins-5 no-bake-muffins no-bake-muffins-6


 

Print Friendly

32 kommentar

  1. Mums, de ser lækre ud!
    Hvor længe tror du, at de kan holde sig i køleskabet?

    • Tak :-) Jeg ved det faktisk ikke, men sikkert et par dage på køl – ellers ville jeg opbevare dem på frost, inden de skal spises! :-)

  2. Hej Stinna
    Hvor lyder de bare død lækre….;) skal man smelte den fede kokos mælk inden man blander dem med chokolade og olie?-tænkte bare om det blev grynet hvis man blandede det varme med det kolde?

  3. Hvor mange styks fik du ud af opskriften? De er et must try! :)

  4. Kunne man bruge andet end kokosmælk? Fløde fx?

  5. De ser super lækre ud. Måske det er et dumt spørgsmål, men jeg har aldrig brugt kokosmælk før, smager de meget af kokos? :-)

  6. Dejlig med en glutenfri og laktosefri dessert til os der har allergi. Den vil jeg prøve at lave

  7. Nej, hvor ser de lækre ud! Det ligner helt små Sarah Bernhard kager :-) Må laves asap!

  8. Vil lige sige tusind tak for opskriften! De smager virkelig virkelig godt og moussen har en perfekt konsistens! :)

  9. MUMS!!! Hvor ser de bare alt for lækre ud!
    De MÅ simpelthen prøves en dag!!

  10. Hej og hvor ser de da bare dødlækre ud :)
    Dem vil jeg gerne prøve – jeg vil bare lige spørge dig om du ved, hvad 85 % chokolade indeholder?
    Jeg skal igang med ny kost, og jeg må hverken få stivelse eller sukker, laktose.. Så jeg er i tvivl om den chokolade indeholder. Jeg har prøvet at finde ud af det på nettet men ik blevet klogere :-)

    Håber du kan hjælpe mig lidt

    • Mange tak ! :-)
      Det står altid bagpå. 85% mørk chokolade indeholder oftest disse ingredienser: Kakaomasse, kakaosmør, rå rørsukker, nogle gange også lidt andet. Der er derfor sukker i dem, men ikke laktose. Hvis du tager i en helsekost, har de ofte mørk chokolade sødet med stevia :-)

  11. Hej og 1000 tak for det – jeg kigger på det, for det skal nemlig være uden mælk, laktose, stivelse og har læst et eller andet sted at man kan få det uden sukker… Så nu må jeg se hvad jeg finder :)
    Tak for dit svar og glæder mig til at lave disse lækre “kager” :-)

  12. Hejsa :)
    Smagte en af disse kager i fredags – mums hvor er de bare gode! Jeg skal lave dem selv :)
    Du skriver de godt kan komme i fryseren, men ved du hvor lang tid inden brug, at de skal tages op?

    • Dejligt at du kan lide dem!
      Jeg tænker nok 20 minutter før, men ellers skal de bare lige være optøede :-) De kan også sættes på køl!

  13. Trine Ljungstrøm

    Kan man bruge kokossmør istedet for det fede fra kokosmælken? Bliver det lige så lækkert og luftigt?

  14. Britt Morsing

    Hej Stinna :)
    Hvor ser de lækre ud! Jeg er i den uheldige situation at jeg ikke kan tåle dadler. Og det er der rigtig tit i “sunde” desserter. Har du et alternativ? Generelt eller bare i denne opskrift?

    Hilsen Britt.
    Ps. Elsker at følge din blog, den er super inspirerende!

  15. De er fantastiske! Tak for en meget inspirerende blog

  16. Hej Stinna
    De ser rigtig spændende og lækre ud, men kan man mon bruge noget andet end kokosolie? :)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*