Raw citronkage på mandelbund

Imens jeg er på ferie, har jeg fået søde Julie til at dele en lækker opskrift med jer. Julie og jeg har arbejdet sammen på Råbar, men vi elsker begge kager og mødes og smovser sammen. Jeg vil selv prøve denne lækre opskrift, når jeg er hjemme igen.

Imens Stinna er så heldig at være på ferie og i dette øjeblik nok ligger og steger og drikker drinks, har jeg fået til opgave at smide lidt lækkert ind på hendes blog. Eller det vil sige jeg har fået æren af at ligge lidt op på hendes fine blog. Jeg kan godt forstå der er så mange der følger med herinde, for her er virkelig altid lækre sunde sager at finde. Så jeg håber denne kage kan gå an ind til Stinna vender tilbage :o)

IMG_1922

Jeg har kigget mine egne opskrifter igennem og fundet frem til en af mine egne yndlingskager. Denne kage minder en lille smule om mælkesnitter, og det er altså ikke en helt skidt ting hvis man kan få lidt sundhedsmælkesnitte fyldt med proteiner og sunde fedtsyrer. Kagen her har en sprød og saltet nøddebund og en cremet, sød – men alligevel syrlig citroncreme. Så er den toppet med en kraftig kakao topping.

Bund:

150 g mandler

120 g dadler

1 (affladet) tsk salt

1,5 spsk kakao

3 spsk vand

Kom mandler og dadler i en minihakker og kør rundt til det er hakket i meget små stykker. Kom resterende ingredienser ved og mas den ud i en springform.

IMG_1905

IMG_1907

Smør nu bunden med 2 (store) spsk mandelsmør, det kan undlades – men det giver en super lækker saltet smag. Ellers kan peanutbutter også bruges.

Creme:

100 g cashewnødder

1 spsk agavesirup (honning kan også bruges)

1 tsk salt

1 tsk vaniljepulver

1 scoop proteinpulver med vaniljesmag (kan undlades hvis du ikke er til den slags, men det giver en rigtig god sødme og konsistens til cremen)

3 spsk HUSK loppefrøskaller

1 citron

1/2 appelsin

250 g skyr

1/2 dl vand

To do:

Riv skallen af halvdelen af citronen og den halve appelsin. Pres saften fra hele citronen og den halve appelsin. Hak cashews meget fint til mel (jeg brugte en mini hakker, men en (god) blender fungerer også). Kom melet i en skål og tilsæt resterende ingredienser. Bland nu fyldet godt og smør det på bunden. Stil den på køl imens du laver glassuren.

Glassur: 

1,5 scoop proteinpulver (den samme som før)

2 tsk agavesirup

4 spsk bagekakao

ca. 1/2 dl vand

To do:

Bland ingredienserne til du får en chokolade sauce, så prøv dig frem med vandet lidt a gangen. Kom den på kagen og stil på køl eller frys. Kagen må gerne køle helt ned, så et par timer i fryseren er mest optimal. Efterfølgende pyntede jeg med kokoschips, morbær, appelsin- og citronskal, men her er det jo bare at give den gas med dit yndlings topping.

IMG_1925

IMG_1928Velbekomme herfra :o)

Print Friendly

6 kommentar

  1. Uhmn den lyder lækker. Pudsigt nok har jeg faktisk lige skrevet en lille anbefaling af Råbar :)

  2. Hej :)
    Jeg vil høre om man kan lave kagen et par dage i forvejen og så have den stående på køl ?

  3. Har du fundet ud af, om man kan lave den nogle dagen (eller en dag) i forvejen? :)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*