Raw chocolate brownies

raw brownies

Raw brownies! Så blev det endelig fredag og jeg har fået påskeferie. I dag tager min kæreste og jeg afsted til Barcelona, hvor vi skal bruge det meste af påskeferien. Tusind tak for alle de fine rejsetips – jeg har skrevet dem alle ned og håber at vi når en masse af dem.

På instagram postede jeg forleden et billede af denne lækre kage – raw brownies! Da lovede jeg, at jeg ville poste opskriften her i weekenden. Så her kommer den! Kagen er en raw brownie, lavet med gode ingredienser og er meget fyldig i smagen. Den bliver kun bedre af en nat i køleskabet, hvis du da kan lade den stå så længe. Jeg er vild med smagen og jeg er især vild med, at den består af simple ingredienser og er så let at lave – det er win win!

raw brownies

 RAW BROWNIES (12 SMÅ STYKKER) 

200g dadler (bløde uden sten)

100g valnødder

2 spsk kokosolie

2 spsk vand

lidt salt

5 spsk kakaopulver

40g chokolade til topping

Fremgangsmåde:

  1. Blend dadler og vand sammen til en ens masse.
  2. Blend nu valnødderne – fint, men ikke fint som mel. Jeg kan godt lide, at der stadig er nogle stykker i (som på billedet).
  3. Bland dadelmassen med kokosolie, lidt salt og kakaopulver.
  4. Tilsæt valnødderne og bland det godt sammen.
  5. Kommes i en form beklædt med bagepapir. Min form var ca. 10 x 15 cm, alt efter hvor høje du ønsker stykkerne. Jeg fik 12 små konfekt stykker ud af opskriften.
  6. Sæt kagen på køl i 30 minutter. Imens smeltes chokoladen over vandbad.
  7. Overtræk kagen med chokolade og lad chokoladen størkne.
  8. Kan opbevares på køl og smager bedst kold – allerbedst efter én nat på køl.
  9. Velbekomme!

raw-brownie-3

Hvis du er vild med raw kager, så kan jeg anbefale disse:

Raw chocolate cake

Raw cheesecake 

Raw jule brownie

raw brownies

Print Friendly

19 kommentar

  1. Nøj, hvor ser de vilde ud Stinna! Du har virkelig styr på det med lækkerierne :D

  2. Kan man bruge mandler i stedet for valnødder?

  3. Hvis de smager lige så godt som de ser ud… OOOH MY :-)

  4. God tur søde Stinna :-)

  5. Hvor længe tror du kagen kan holde sig? :-)

  6. Pernille Thyrring

    Nøj, de ser SÅ gode ud! De er hermed tilføjet til listen over ting der skal prøves af :-)

    Skal kokosolien smeltes?

  7. Ida Schmidt

    Hej, kan man bruge noget andet end kokosolie?

  8. Skærer du kagen i stykker, inden eller efter du har puttet den flydende chokolade på?

  9. Pingback: Raw mini jordbærtærter - Stinna

  10. Det var en lækker kage! Jeg takker.
    – Kan den fryses?

    • Ja det kan den godt, men jeg ved dog ikke hvordan chokoladen på toppen reagerer ved frys :-) Skønt at du kunne bruge opskriften!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*