Raw brownie

af Stinna

raw brownie

Raw brownie med valnødder, dadler og chokolade. Virkelig skøn (og nem) brownie – som slet ikke skal bages. Så blev det endelig fredag og jeg har fået påskeferie. I dag tager min kæreste og jeg afsted til Barcelona, hvor vi skal bruge det meste af påskeferien. Tusind tak for alle de fine rejsetips – jeg har skrevet dem alle ned og håber at vi når en masse af dem.

Raw brownie

På instagram postede jeg forleden et billede af denne lækre kage – raw brownie! Da lovede jeg, at jeg ville poste opskriften her i weekenden. Så her kommer den! Kagen er en raw brownie, lavet med gode ingredienser og er meget fyldig i smagen. Den bliver kun bedre af en nat i køleskabet, hvis du da kan lade den stå så længe. Jeg er vild med smagen og jeg er især vild med, at den består af simple ingredienser og er så let at lave – det er win win!

Raw brownie

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegansk
Antal: 12 stk.
Forfatter: Stinna
No ratings yet

Ingredienser

  • 200 g dadler bløde uden sten
  • 100 g valnødder
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. vand
  • lidt salt
  • 5 spsk. kakaopulver
  • 40 g chokolade til topping

Sådan gør du

  • Blend dadler og vand sammen til en ens masse.
  • Blend nu valnødderne - fint, men ikke fint som mel. Jeg kan godt lide, at der stadig er nogle stykker i (som på billedet).
  • Bland dadelmassen med kokosolie, lidt salt og kakaopulver.
  • Tilsæt valnødderne og bland det godt sammen.
  • Kommes i en form beklædt med bagepapir. Min form var ca. 10 x 15 cm, alt efter hvor høje du ønsker stykkerne. Jeg fik 12 små konfekt stykker ud af opskriften.
  • Sæt kagen på køl i 30 minutter. Imens smeltes chokoladen over vandbad.
  • Overtræk kagen med chokolade og lad chokoladen størkne.
  • Kan opbevares på køl og smager bedst kold - allerbedst efter én nat på køl.
  • Velbekomme!

Noter

Kagen kan sagtens fryses.

raw brownie

Hvis du er vild med raw kager, så kan jeg anbefale disse:

Raw chocolate cake

Raw cheesecake 

Raw jule brownie

raw brownies

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

20 Kommentarer

Anna Warrington 18. marts 2016 - 15:16

Nøj, hvor ser de vilde ud Stinna! Du har virkelig styr på det med lækkerierne :D

Reply
Stinna 24. marts 2016 - 22:55

Hvor er du sød, tusind tak! :-)

Reply
Hira 18. marts 2016 - 19:18

Kan man bruge mandler i stedet for valnødder?

Reply
Stinna 24. marts 2016 - 22:55

Det tror jeg sagtens :-) Dog får den lidt en anden smag jo.

Reply
Christine Bonde 18. marts 2016 - 19:19

Hvis de smager lige så godt som de ser ud… OOOH MY :-)

Reply
Stinna 24. marts 2016 - 22:55

Tak søde Christine – det gør de!

Reply
Emilie 18. marts 2016 - 21:23

God tur søde Stinna :-)

Reply
Stinna 24. marts 2016 - 22:55

Tusind tak :)

Reply
Ida 20. marts 2016 - 19:05

Hvor længe tror du kagen kan holde sig? :-)

Reply
Stinna 24. marts 2016 - 22:52

En uges tid på køl tror jeg :-)

Reply
Pernille Thyrring 21. marts 2016 - 18:55

Nøj, de ser SÅ gode ud! De er hermed tilføjet til listen over ting der skal prøves af :-)

Skal kokosolien smeltes?

Reply
Stinna 24. marts 2016 - 22:53

Jeg opbevarer min olie ved stuetemperatur og den blev ikke smeltet :-)

Reply
Ida Schmidt 30. marts 2016 - 14:46

Hej, kan man bruge noget andet end kokosolie?

Reply
Stinna 30. marts 2016 - 16:23

Jeg har ikke prøvet, men måske en smagsneutral olie?

Reply
Liv 28. april 2016 - 21:45

Skærer du kagen i stykker, inden eller efter du har puttet den flydende chokolade på?

Reply
Stinna 29. april 2016 - 21:02

Jeg skærer kagen ud efter jeg har kommet chokolade på :-)

Reply
Fie Sørensen 1. marts 2017 - 21:07

Det var en lækker kage! Jeg takker.
– Kan den fryses?

Reply
Stinna 2. marts 2017 - 09:28

Ja det kan den godt, men jeg ved dog ikke hvordan chokoladen på toppen reagerer ved frys :-) Skønt at du kunne bruge opskriften!

Reply
Mignon 5. august 2017 - 19:05

Hej Stinna

Tak for opskriften!
Jeg har netop lavet brownie-massen med almindelig solsikkeolie i stedet for kokosolie og tilføjet 5 stk. Digestive kiks (melet) for at få lidt mere volumen og crunchy tekstur. Det kan sagtens tåle dobbelt så mange kiks, skal prøves næste gang.
Jeg køber nok aldrig mere Nutella efter at have smagt daddel/kakao massen, den smager himmelsk godt!

Fortsæt det gode arbejde og held og lykke med bloggen fremover :)
Mvh
Mignon

Reply
Stinna 6. august 2017 - 11:21

Tusind tak for din søde kommentar – sikke en skøn kage det lyder til, at du har fået lavet. Jeg må prøve med digestive næste gang :-)
Tak fordi du læser med!

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.