Nutty apple cake

æblekage2Imens jeg er på ferie, har jeg fået søde Christine til at dele denne opskrift. Kig gerne forbi hendes blog, hvor der er lækre opskrifter som altid gør mig (lækker)sulten. Christines gæste-indlæg kommer her:

Hvis der er én som kan give mig lyst til kage, så er det Stinna. Allerede inden jeg lærte Stinna at kende gennem gymbag.dk har jeg elsket hendes blog og nydt rigtigt mange af hendes lækre opskrifter. I dag har jeg fået lov at dele en af mine egne opskrifter mens hun er på ferie, og jeg håber at den kan gøre jer lige så lækkersultne som resten af indholdet her på bloggen. Jeg har fundet en opskrift frem fra gemmeren, og selvom det er knap to år siden jeg lavede den, kan jeg stadig huske hvor meget jeg nød den dengang.

Dette er hverken en traditionel dansk æblekage eller en klassisk amerikansk apple pie. Den minder lidt om begge dele men er her lavet om til en sundere version. Den oprindelige opskrift fandt jeg i magasinet Sund-forskning.dk, men jeg har ændret lidt i den så min version indeholder følgende:

250g friske dadler
200 g mandler
150 g fuldkornsrismel
80 g kokosolie
2,5 dl rismælk
3 økologiske æg
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt nellike
2 tsk kanel
1 tsk vaniljepulver
2-3 æbler

Kom dadler, kokosolie og mandler i foodprocessoren og blend indtil massen er nogenlunde ensartet. Herefter skal alle de tørre ingredienser – mel, krydderier, bagepulver – blandes i en skål for sig. Herefter tilføjes mælken og de tørre ingredienser skiftevis til massen i foodprocessoren. Derefter tilføjes æggene, helst ét ad gangen. Den færdige masse kommes ien tærteform, og ovenpå lægger man sine æbler der er skrællede og skåret i skiver (ikke alt for tynde). På toppen kan man drysse med lidt vanille og kanel, og til sidst bages kagen ved 175 grader i 50-60 min. Jeg lod kagen køle af i knap 10 min. og nød den med en klat skyr.

æblekage

Print Friendly

Én kommentar

  1. Åh, kage er altid dejligt og sund kage er endnu bedre! Sikke en lækker opskrift, jeg får helt lyst til kage selom klokken kun er 9 om morgenen ;)
    Den her opskrift er nu gemt til næste gang jeg får gæster og vil forkæle dem lidt, men ikke fylde på med sukker :)

    Tak for tippet og god ferie! :D

    Anna – wonderwomanwannabe.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*