Nemme koldhævede grovboller

nemme koldhævede grovboller

Lækre nemme koldhævede grovboller. Koldhævede boller er simpelthen de nemmeste at lave. Om aftenen røres ingredienserne sammen i en skål og sættes på køl natten over. Næste dag bages bollerne – helt uden at ælte dejen. Jeg bruger bare en ske til at komme dejen på en bageplade og så i ovnen – et kvarter senere er der lækre grove boller.

Jeg serverede disse boller for min studiegruppe i går. Vi er ved at skrive vores afsluttende bacheloropgave og for at det ikke skal blive alt for kedeligt, forsøger vi at hygge os med lidt fælles morgenmad. Det blev til disse grove boller og en masse kaffe.

Opskriften minder meget om den jeg har her: Koldhævede grovboller- den nemmeste opskrift, men jeg har i denne opskrift brugt lidt mere hvedemel. Derudover har jeg penslet disse boller med æg, for at få en fin blank overflade. Næste gang vil jeg forsøge at tilsætte lidt revet rødbede eller gulerod.

Som jeg har nævnt før, så er jeg igang med en kogebog med min søde (og dygtige!) veninde Julie. Vi glæder os helt vildt til at fortælle mere om bogen, som vi arbejder på lige for tiden. Jeg kan dog sige så meget, at der i kogebogen kommer en fantastisk opskrift på nemme koldhævede grovboller. Glæd jer!

nemme koldhævede grovboller

★ NEMME KOLDHÆVEDE GROVBOLLER (9 STK) ★

1/4 pakke gær

5 dl koldt vand

2 tsk salt

4 dl hvedemel

1 dl havregryn

5 dl groft mel (jeg brugte halvt grahamsmel og halvt fuldkornshvedemel)

1 æggeblomme til pensling

Fremgangsmåde:

  1. Rør gær ud i koldt vand.
  2. Tilsæt salt.
  3. Rør melet i. Dejen skal være lidt våd og klistret, men den skal stadig kunne røres i med en ske.
  4. Kom et viskestykke over skålen og sæt skålen i køleskabet (gerne natten over).
  5. Kom dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg brugte bare en ske til dette.
  6. Bollerne pensles med æggeblomme. Bollerne drysses med kerner.
  7. Tænd ovnen på 230g (ikke varmluft).
  8. Når ovnen er varm, sættes bollerne ind. Mine fik 15-20 minutter.
  9. Lad dem køle lidt af –  du har nu skønne boller. Spises lune med smør.
  10. Velbekomme!

nemme koldhævede grovboller

Print Friendly

3 kommentar

  1. Pingback: Ovnbagte søde kartoffel fritter med guacamole - Stinna

  2. Pingback: Koldhævede boller med ølandshvedemel - Stinna

  3. Pingback: Sund weekend-morgenmad - pandekager, smoothie og kaffe - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*