Malous bananmuffins (børnevenlige muffins)

Jeg er så heldig at være moster til den sødeste lille 6-årige pige og endda så heldig, at hun er vild med at bage med mig i køkkenet. I går kom hun hjem til mig direkte efter skole og vi skulle lave falafler fra kogebogen. Da de hurtigt var lavet (og spist!) og vi gerne ville lave lidt mere i køkkenet, fandt vi på at vi skulle bage muffins og min niece bestemte (næsten) hvad der skulle i. Sådan blev disse bananmuffins til, som er lavet uden nødder, men istedet med havregryn, banan og et drys kanel. Vi har pyntet dem med chokolade, frysetørrede hindbær og guld-støv.

De fine muffins blev godkendt og jeg har valgt at kalde dem for børnevenlige, da jeg vil mene at de er milde og søde i smagen og så kan de pyntes ligesom man ønsker. Vi bagte dem i en silikoneform, for så er de nemmere at få ud af formen – ellers kunne det være fint med nogle farverige papirforme.

★MALOUS BANANMUFFINS – BØRNEVENLIGE (CA. 6 STK.) 

2 æg

2 bananer

1/2 tsk. stødt kanel

ét drys salt

1-1,5 dl mælk (vi brugte mandelmælk)

1/2 tsk. vaniljepulver

2-3 dl havregryn (vi brugte glutenfri)

50 g smør eller kokosolie

4 spsk. agavesirup eller honning

50 g mørk chokolade

 

topping:

50 g mørk chokolade

frysetørrede hindbær

guld-flager

 

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. I en blender kommes alle ingredienserne i til kagen, pånær den mørke chokolade.
  3. Juster med mælk og havregryn, så dejen har en tyk, men stadig flydende, konsistens.
  4. Hak chokoladen groft og tilsæt den til dejen. Rør rundt.
  5. Kom dejen i muffinsforme (vi brugte en silikoneform) og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft, i ca. 20 minutter. Hold øje med dem – der er forskel på ovne og især forskel på muffinsforme.
  6. Når kagerne er gyldne, er de færdige.
  7. Tag dem ud af ovnen og kom lidt mørk chokolade på toppen, som så smelter på den varme kage.
  8. Pynt kagerne og spis dem når de er kølet af.
  9. Velbekomme!

Print Friendly

3 kommentar

  1. Pingback: Ugens vegetariske madplan - Stinna

  2. Panilla

    De ser lækre ud! :-)
    Har du erfaring med om de kan fryses ned inden brug?

    Venlig hilsen
    Panilla

    • Hej Panilla,
      det tror jeg sagtens at de kan :-) Måske chokoladen på toppen dog ikke har så godt af en tur på frys – så jeg ville vente med at overtrække dem.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*