Lynhurtige grove naanbrød

I forbindelse med at vi i sidste uge spiste Rajma – vegansk indisk ret, lavede jeg disse grove naanbrød til. Normalt ville jeg lave sådanne brød med gær og lade dem hæve, men da det var en lidt hurtig idé med disse brød, lavede jeg dem med bagepulver istedet for gær. Resultatet blev virkelig godt og fremover vil jeg bruge denne fremgangsmåde. De skal ikke hæve, men dejen skal blot lige hvile i omkring 10 minutter og derefter steges på en tør pande. De er bagt med hvedemel og groft mel, men kan sagtens blot laves med hvedemel.

Hvis du er vild med pandestegte brød, så læs også: Naanbrød med falafler og dressing og Vegetariske tortillas med bønnefyld og salsa.

★LYNHURTIGE GROVE NAANBRØD (6 NAANBRØD) ★

opskriften er inspireret af denne opskrift fra dygtige Frk. Kræsen.

2 dl groft mel

3 dl hvedemel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. salt

1 dl vand

2 spsk. olivenolie

 

1,5 dl. creme fraishe / skyr

olivenolie til pensling

nigellafrø

Fremgangsmåde:

  1. Bland mel, bagepulver og salt i en skål.
  2. Tilsæt vand, olivenolie og creme fraiche.
  3. Ælt det hele sammen med hænderne eller på en bagemaskine. Dejen skal være blød og slippe hænderne, da den skal kunne rulles ud. Hvis den ikke kan dette, tilsættes mere hvedemel.
  4. Lad dejen hvilke i 10 minutter i skålen.
  5. Del dejen i 6 stykker.
  6. Dejen rulles ud til små flade brød – de skal ikke være for tykke.
  7. Kom lidt vand på den ene side og kom denne side på en varm tør pande.
  8. Pensel den side der er opad med olivenolie og drys med nigellafrø.
  9. Vendes og steges på den anden side, når de er gyldne.
  10. Spises lune. De er bedst lige når de er stegt.
  11. Velbekomme!
Print Friendly

5 kommentar

  1. De lyder lækre! Må prøve din opskrift næste gang, jeg skal lave dem :)

  2. Pingback: Vegetarisk indisk curry - med kartofler og kokosmælk - Stinna

  3. Pingback: Indisk vegetarisk suppe med kokosmælk og røde linser

  4. Pingback: Pakora - indisk snack med grønt og kikærtemel - Stinna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*